Ελλάδα|18.02.2024 22:00

Τρίκαλα: Εξετάζουν αν ήθελε να τεμαχίσει τον πατέρα του - Τι είπε στην Αστυνομία

Newsroom

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η πατροκτονία που έγινε γνωστή την Κυριακή (18/02) στα Τρίκαλα με θύμα 76χρονο τον οποίο ο 46χρονος γιος του φέρεται να αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο, στη βιοτεχνία που διατηρούσαν στην οδό Καρδίτσης.

Ο φερόμενος ως δράστης σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε για την πράξη του δύο ημέρες μετά. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, μετά την κλήση του 46χρονου ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέματα καθώς βρέθηκαν ενώπιον της αποκεφαλισμένης σορού του θύματος, με το κεφάλι να βρίσκεται δίπλα στη σορό. Μάλιστα, ο συλληφθείς είχε κόψει και τα χέρια του πατέρα του.

Προσπάθησε να τεμαχίσει το πτώμα;

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι αυτή ήταν μία προσπάθεια του φερόμενου ως δράστη να τεμαχίσει το θύμα και να ξεφορτωθεί το πτώμα του. Αφότου διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να το κάνει, κάλεσε τις Αρχές και ομολόγησε την πράξη του.

Ο 46χρονος έχει ήδη συλληφθεί ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαθύ τραύμα στον αυχένα, καθώς αυτοτραυματίστηκε με το αλυσοπρίονο.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να έχει υποστηρίξει στην αστυνομία ότι προηγήθηκε τσακωμός με τον πατέρα του. Τα ευρήματα του σημείου της δολοφονίας δείχνουν ότι είχε προηγηθεί πάλη. Το θύμα έφερε στον αυχένα θλαστικό τραύμα από αμβλύ αντικείμενο.

Τι είπε στην Αστυνομία

Τα πρώτα λόγια του 46χρονου στο τηλεφώνημα που έκανε στην Άμεση Δράση ήταν, «έχω ψυχολογικά προβλήματα. Ελάτε να με πάρετε. Σκότωσα τον πατέρα μου».

«Πριν το φονικό είχαν καυγά. Τους άκουσα να μαλώνουν»

Μιλώντας στο μέσο, μάρτυρας από την πόλη των Τρικάλων σημείωσε πως, «ήταν μια τυπική οικογένεια. Ήρεμη, δεν έδινε δικαιώματα και δεν τραβούσε την προσοχή. Ο δράστης ήταν μοναχοπαίδι. Είμαι σε σοκ δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έκανε. Πριν το φονικό είχαν καυγά. Τους άκουσα να μαλώνουν. Δεν φανταζόμουν ποτέ όμως ότι θα τον σκότωνε. Σήμερα ειδοποίησε τις αρχές και κάλεσε και το ΕΚΑΒ γιατί αυτοτραυματίστηκε».

αποκεφαλισμόςαλυσοπρίονοπατροκτονίαειδήσεις τώραΕλληνική ΑστυνομίαΤρίκαλα