Ελλάδα|19.02.2024 09:23

Κόρινθος: Στον εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Δευτέρα, στις 10 το πρωί ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται.  Ο 45χρονος συνελήφθη για απείθεια στο νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Αναζητούνται μέλη της οικογένειας 

Ταυτόχρονα η αστυνομία, με τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, αναζητούν την σύζυγο και μητέρα του συλληφθέντα καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των πολύωρων ερευνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνεται στην Κόρινθο, όπου εκεί μένει η 25χρονη κόρη του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο, στη Λαμία αλλά και στην Άρτα όπου υπάρχει και εκεί κοινότητα «παλαιοχριστιανών» που διαβιούν σε παρόμοιες συνθήκες.

Ο 45χρονος πάντως δήλωσε πως τα παιδιά είναι στη γιαγιά τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος της οικογένειας

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή εισαγγελέα ο 15χρονος που βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του απομακρύνθηκε από την οικογένεια και αποφασίστηκε αρχικά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας.

Τα επόμενα βήματα 

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με το εάν θα παραμείνουν υπό την επιμέλεια των γονιών τους ή αν εκείνοι είναι ακατάλληλοι για να μεγαλώσουν παιδιά, αλλά και το πότε θα πρέπει να εγγραφούν στο σχολείο.

Άλλωστε, έως τώρα τα παιδιά, που ζούσαν σε λαγούμια και σπηλιές χωρίς ρεύμα δεν φοιτούσαν στο σχολείο, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή, τον 13χρονο γιο της οικογένειας, και την 6χρονη αδερφή του, ενώ είχαν εξαφανιστεί και τα ίχνη της 22χρονης μεγάλης κόρης, η οποία έχει παιδί μόλις ενός έτους.

Κόρινθοςσύλληψηειδήσεις τώραπαιδιάεισαγγελέας