Ελλάδα|19.02.2024 09:53

Σφακιά: Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους 2 αγνοούμενους στη θάλασσα

Newsroom

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο φίλων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Πρόκειται για τον 50χρονο Ρεθυμνιώτη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Πλακιά Ρεθύμνου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 44χρονο

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου, 44 ετών.

Όλη τη νύχτα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό, παραπλέοντα και drone με θερμική κάμερα “σάρωναν” τη θαλάσσια περιοχή από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο φίλων.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες προστέθηκαν δύο αλιευτικά, ένα όχημα του Λιμενικού ενώ παραμένουν και συνεχίζουν τις έρευνες τα δύο παραπλέοντα, τα δύο σκάφη του Λιμενικού και το drone.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν δύο άνδρες, 50 και 44 ετών περίπου, είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις Αρχές και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε.

Λιμενικό ΣώμαέρευνεςΣφακιάειδήσεις τώρα