Ελλάδα|19.02.2024 21:43

Κορινθία: Τι λένε τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών για τις συνθήκες διαβίωσης

Newsroom

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζουν σε ένα λαγούμι στην Κορινθία, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ο 45χρονος που παραμένει προσωρινά κρατούμενος μέχρι την απολογία του την Τετάρτη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Mega.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απείθεια στο Νόμο, που προέβαλε ο 15χρονος γιος του κατά την προσαγωγή του, και για τη μη φοίτηση των ανήλικων τέκνων του.

Τι λένε τα παιδιά της οικογένειας 

«Εμείς ήρθαμε εδώ για να έχουμε την ησυχία μας κι αυτό ζητάμε», είπε έχοντας στραμμένη την πλάτη στην κάμερα ο 11χρονος Χριστόφορος, ένα από τα 6 παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που κατοικούν σε ένα λαγούμι στην Κορινθία.

Η οικογένεια περίπου πριν από 4 χρόνια μετακόμισε στην περιοχή από την Αθήνα, προκειμένου να ζήσει μακριά από τον πολιτισμό. Το λαγούμι που αποκαλούν σπίτι δεν έχει ρεύμα, θέρμανση ούτε νερό. 

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χριστόφορου, ο 15χρονος Νίκος, τέλειωσε το Δημοτικό, αλλά οι γονείς του τον έστειλαν στο Γυμνάσιο.
«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» λέει, μιλώντας στο MEGA.

Σήμερα περνάει τον χρόνο του βοσκώντας τα κατσίκια της οικογένειας και παίζοντας με τα αδέλφια του. «Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» λέει.

Η Παρασκευή είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένεια και μητέρα ενός βρέφους. Η ίδια επιτέθηκε στους αστυνομικούς, όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον πατέρα της. «Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούννοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοϊστορική εποχή δεν ξέρω;».

σπηλιάαστυνομίαπαιδιάνοσοκομείοΚορινθία