Ελλάδα|21.02.2024 15:30

Κορινθία: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Newsroom

Ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικαστήριο αφέθηκε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός από την Κορινθία, ο οποίος έμενε μαζί με την οικογένειά του σε λαγούμια.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το MEGA, ο 45χρονος είχε ζητήσει γνωμάτευση από πραγματογνώμονα- ψυχίατρο  σχετικά με ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας που έχει. Ο 45χρονος κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

«Δεν δίνω DNA για λόγους πίστης»

«Μέσα στα κρατητήρια, γνώρισα έναν Αλβανό 30 χρόνια εδώ που τώρα θυμήθηκαν ότι δεν έχει χαρτιά. Γνώρισα τον Γιώργο σταφιδοπαραγωγό, γνώρισα τον Γιώργο που έχει ουζερί και του πήραν το δίπλωμα για ένα ποτήρι παραπάνω. Γνώρισα τους αδικημένους της ζωής», είπε σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους και συνέχισε:

«Θα κάνω μια δήλωση γι’ αυτούς. Μη φωνάζετε δεν σας ακούνε. Γυρίστε τους την πλάτη, μόνο τότε σας ακούνε. Όταν τους γύρισα την πλάτη ενδιαφερθήκανε. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου που μεγάλωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού, κανείς δεν ήρθε από το κράτος για να δει τι συμβαίνει στα ιδρύματα. Έρχεται η κοινωνία και μετά σου ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλά.

Αρνήθηκα και το DNA και τη δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο για λόγους πίστης. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ένα σύστημα καταστρέφει τους ανθρώπους για μικροπράγματα. Δεν γνωρίζω, δεν είχα ούτε τηλέφωνο. Ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη ο δικηγόρος μου με βοήθησε. Δεν έχω πειράξει κάποιον»

Με στικάκι ίντερνετ δούλευε στο δημόσιο

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να ζούσε αποκομμένος από την τεχνολογία, διέθετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται κάποιος για να εργαστεί εξ αποστάσεως: υπολογιστή αλλά και ασύρματο στικάκι ίντερνετ. Αυτό που έκανε ήταν να συντονίζει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και των φορτηγών για μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Τον Ιανουάριο, όμως, το σχέδιό του άρχιζε να αλλάζει καθώς η νέα δημοτική αρχή του ζήτησε να επιστρέψει στο πόστο του. Εκείνος αρνήθηκε, επικαλούμενος απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η άρνησή του να επιστρέψει με φυσική παρουσία στο πόστο του, έφερε τη διενέργεια ΕΔΕ στον δήμο, για να βρουν πώς αυτός ο άνθρωπος δεν πήγαινε τόσο καιρό στη δουλειά του.

Αρνείται να δώσει δείγμα DNA

Μιλώντας στο Mega, ο πατέρας εξήγησε ότι αρνείται να δώσει δείγμα DNA. «Από που κι ως πού να δώσω εγώ βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό ξε-υποχρεωτικό, είμαι εναντίον αυτών, τα βιομετρικά. Ούτε το εμβόλιο. Ούτε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα, δακτυλικό έδωσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε επίσης τις υπόνοιες περί αιμομιξίας, λέγοντας: «Ποιο παιδί, ποια αιμομιξία; Τι λέτε τώρα; Εγώ τους είπα όταν βγω απο δω, θα κοιτάξω να την βρω, αφού μου έχουν πάρει όλα τα τηλέφωνα και όλα και είμαι ταραγμένος με αυτή την υπόθεση».

δίκηΟρεινή Κορινθίαειδήσεις τώραΚορινθίαδικαστήριο