Ελλάδα|02.04.2019 18:56

Υπόθεση Πετσίτη: Το µαύρο χρήµα, οι διαρροές και µία ανακοίνωση

Newsroom

Μία ηµέρα µετά τα δηµοσιεύµατα για την ύπαρξη ροής χρήµατος που σχετίζεται µε τους λογαριασµούς του Μανώλη Πετσίτη αλλά και την αποµάκρυνση από τη θέση του προϊσταµένου της Α’ Μονάδας της Αρχής για Ξέπλυµα Βρώµικου Χρήµατος, η Αρχή για την Καταπολέµηση της Νοµιµοποίησης Εσόδων από Εγκληµατικές Δραστηριότητες εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «διαστρεβλωµένες πληροφορίες που είδαν το φως της δηµοσιότητας και για διαρροές που βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών».

Σύµφωνα µε κάποιες πληροφορίες, µάλιστα, στελέχη της Αρχής συνδέουν την αποµάκρυνση του προϊσταµένου µε διαρροές που έγιναν από το τµήµα του, οι οποίες ερευνώνται.

«Η µυστικότητα έχει παραβιαστεί»

«Η Αρχή Καταπολέµησης της Νοµιµοποίησης Εσόδων από Εγκληµατικές ∆ραστηριότητες διέπεται από µυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους µήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρµόδια. Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόµενες έρευνες (...) Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωµένες, δεδοµένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ µηνών ενηµέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών µε όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί. Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άµεσα στις νόµιµες ενέργειές της και εφόσον εντοπιστούν ύποπτα χρήµατα στους λογαριασµούς των ελεγχοµένων θα δεσµευθούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μανώλης ΠετσίτηςΔΕΠΑ