Ελλάδα|22.02.2024 22:21

Υπό εξέταση προϋποθέσεις για την ελεύθερη διέλευση των μελισσοκόμων από παράπλευρες οδούς

Newsroom

Την εξέταση των προϋποθέσεων, βάσει των οποίων θα δίνεται στα μελισσοκομικά οχήματα άδεια εισόδου στις παράπλευρες οδούς, ανέθεσαν στις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι αρμόδιοι υφυπουργοί Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των μελισσοκόμων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, οι μελισσοκόμοι. Οι εκπρόσωποί τους μετέφεραν το ψήφισμα της συγκέντρωσής στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, συζήτησαν με την Υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και με τον Υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, το αίτημά τους σχετικά με την ελεύθερη διέλευσή τους παραπλεύρως της Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο αρμόδιων Υφυπουργών, ο ρόλος της μέλισσας και της μελισσοκομίας είναι αδιαμφισβήτητος και ως προς το περιβάλλον και ως προς την οικονομία της χώρας και θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ληφθούν υπόψιν τα αιτήματα των επαγγελματιών. Κατόπιν τούτου, έχει ήδη ανατεθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου η  εξέταση των προϋποθέσεων, βάσει των οποίων θα δίνεται στα μελισσοκομικά οχήματα άδεια εισόδου στις παράπλευρες οδούς.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορώνειδήσεις τώρα