Ελλάδα|23.02.2024 08:54

Εξάρχεια: Το σημείωμα που άφησε το ζευγάρι που θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του

Newsroom

Η υπόθεση του ζευγαριού στα Εξάρχεια που έκοψε τις φλέβες του την Πέμπτη (22/02) εξελίσσεται σε θρίλερ.

Νεκρή εντοπίστηκε από την αστυνομία την ίδια ημέρα η γυναίκα ενώ, ο 57χρονος σύζυγός της, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ελπίς» σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το ζευγάρι άφησε ένα σημείωμα για να δικαιολογήσει την απόφασή του να κόψει τις φλέβες του.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και θα κριθεί από το πόρισμά του τι ακριβώς έχει συμβεί, αν πρόκειται για αυτοκτονία, αν όντως ο ένας έκοψε τις φλέβες του άλλου όπου αυτό δεν απαλλάσσει τον σύντροφό της από ενδεχόμενη απόδοση κατηγοριών για ανθρωποκτονία με συναίνεση ή αν υπάρχουν τυχόν τραυματισμοί που να είχαν προηγηθεί και να εξηγούν μία ακόμα χειρότερη έκβαση των γεγονότων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, κάνουν λόγο για πολύ βαθύ τραύμα στον καρπό της γυναίκας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτόχειρα, άρα όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως όντως της έκοψε ο σύντροφός της τις φλέβες και ενδεχομένως εκείνη ως πιο αδύναμη δεν κατάφερε να το πράξει όπως εκείνος. 

Τι αναφέρεται στο σημείωμα

«Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό, διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στην φωτιά».

Μαζί με ένα ξυράφι που βρέθηκε στο διαμέρισμα, το σημείωμα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να πραγματοποιηθεί γραφολογική εξέταση.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τη βελτίωση της κατάστασης του επιζώντα συζύγου, ο οποίος, όταν θα είναι σε θέση να καταθέσει, θα διαφωτίσει ενδεχομένως τα σκοτεινά σημεία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο 57χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι αρχικά ήταν αυτός που έκοψε τις φλέβες της συντρόφου του η οποία, στη συνέχεια, αιμόφυρτη έκοψε τις δικές του.

Το ενδεχόμενο ο 57χρονος να «έστησε» το αιματοβαμμένο σκηνικό, προκειμένου να καλύψει μία γυναικοκτονία εξετάζεται από τις Αρχές, ενώ φως αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

ειδήσεις τώρααυτοκτονίασημείωμαΕΛ.ΑΣ.ζευγάριΕξάρχεια