Ελλάδα|26.02.2024 11:33

Τέμπη: Ο Μητροπολίτης Λάρισας ζήτησε τα θύματα να τιμώνται με... σιωπή

Newsroom

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Λάρισας Ιερώνυμου, ο οποίος μετά το πέρας του μνημόσυνου για τα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζήτησε από τους συγγενείς των θυμάτων - που δίνουν αγώνα για τη δικαίωση - να σιωπήσουν γιατί «δεν τιμάς τους νεκρούς με θόρυβο, αλλά με σιωπή και προσευχή».

«Δεν τον τιμάς με τον θόρυβο»

«Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ακούγονται πολλά λόγια που απλά κουράζουν. Το πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ζητώντας από συγγενείς και ακτιβιστές να σταματήσουν τον αγώνα τους.

«Να μην βιαζόμαστε»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε:

«Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε».

μητροπολίτηςειδήσεις τώραΤέμπηΛάρισα