Ελλάδα|26.02.2024 19:56

Αγρότες: Κλιμακώνουν ξανά με κινητοποιήσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Newsroom

Τις κινητοποιήσεις κλιμακώνουν και πάλι οι αγρότες, καθώς από το πρωί της Δευτέρας μπήκαν στην πόλη της Λάρισας με τα τρακτέρ τους και «παρήλαυναν» προς το Τελωνείο, προχωρώντας στον αποκλεισμό του και πετώντας συμβολικά άχυρο. Έπειτα κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου παρέταξαν εκεί τα τρακτέρ τους μέχρι και τώρα.

Συνεχίζουν στα μπλόκα

«Το συλλαλητήριο των Αθηνών δε σήμαινε τη λήξη των μπλόκων αλλά το δυνάμωμά τους», ανέφεραν χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα ενημέρωσαν πως θα μείνουν στην πλατεία όλη τη μέρα και το βράδυ, καθώς σκοπό έχουν να αναχωρήσουν το πρωί της Τρίτης για να επιστρέψουν πίσω, στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Την ίδια ώρα, λόγω των νέων κινητοποιήσεων στα Τρίκαλα, οι αγρότες έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας - Ιωαννίνων στο Μεγαλοχώρι, προτού αποφασίσουν αύριο, στις 11, το πρωί για το μέλλον των διαμαρτυριών τους, ενώ σε ό,τι αφορά την Καρδίτσα οι αγρότες φεύγοντας από το μπλόκο Ε65, οδεύουν προς τον Παλαμά όπου και θα περιμένουν τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση, μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Τρακτέρ και στο Μεσολόγγι

Νωρίτερα σήμερα επίσης συνεχίστηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς δεκάδες τρακτέρ με μαύρες σημαίες και πανό εισήλθαν στο Μεσολόγγι και κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο. Εκεί επιδόθηκε ψήφισμα στον δήμαρχο, Σπύρο Διαμαντόπουλο, ο οποίος από την πλευρά του εξέφρασε την στήριξή του στον αγώνα τους.

Παράλληλα οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου κλείνοντας τον δρόμο για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, όπου αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα και στον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη.

Λάρισααγρότεςειδήσεις τώρατρακτέρ