Ελλάδα|27.02.2024 10:34

«Δράκος των Εξαρχείων»: Επέστρεψε στη θέση του ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού

Κώστας Ασημακόπουλος

Τρεις μήνες μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του 23χρονου «δράκου των Εξαρχείων» που συνελήφθη για απόπειρες βιασμού και την απομάκρυνση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού Αλέξανδρου Ξαρχουλάκου, ο Αστυνόμος επέστρεψε στη θέση του.

Την απόφαση έλαβε η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, επικύρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και βασίστηκε στο εισαγγελικό πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής της Δικαιοσύνης.  

Για επικοινωνιακούς λόγους

Όπως αποδείχτηκε, η «καρατόμηση» του Διοικητή Ασφαλείας Καλάμου Ωρωπού έγινε για επικοινωνιακούς λόγους από τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου ήταν φανερό πως πάρθηκε πολύ νωρίτερα από την εξέταση όλων των δεδομένων και των πληροφοριών που υπήρχαν στην υπόθεση.  

Είχε αιφνιδιάσει

Η απόφαση Οικονόμου λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 23χρονου είχε αιφνιδιάσει τους πάντες, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που από την πρώτη στιγμή είχαν κάνει εντελώς διαφορετικές εισηγήσεις για το χειρισμό του θέματος και είχαν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου Αξιωματικού που στη διάρκεια της θητείας του είχε καταγράψει τεράστιες επιτυχίες κατά του κοινού εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Αντιδράσεις για τον διοικητή

Επιπλέον η απομάκρυνση του είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στις τάξεις της τοπικής κοινωνίας. Επί των ημερών του Ξαρχουλάκου έχουν σημειωθεί μεγάλες επιτυχίες στα χωριά και στις παραθεριστικές περιοχές του αχανούς Δήμου Ωρωπού με χαρακτηριστικότερες την εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων, της σύλληψης του «δράκου με το πατίνι», της εξιχνίασης μαστροπείας ανήλικης και δεκάδων υποθέσεων σε βάρος ανηλίκων και γυναικών στη δομή της Μαλακάσας. Σχετικες ανακοίνωσεις στήριξης είχαν εκδόσει τοσο η Ένωση Αξιωματικών Αττικής όσο και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής. 

Πανηγυρική επιστροφή

Στο γραφείο του τον υποδέχτηκαν οι συνάδελφοι του αλλά και ο ίδιος ο ίδιος ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή ήμασταν όλοι βέβαιοι πως ο Διοικητής Ασφαλείας Καλάμου δεν έφερε ευθύνη. Επί διοικήσεως του την τελευταία τριετία, η Ασφάλεια Ωρωπού «πολέμησε» την εγκληματικότητα στον Δήμο μας με τεράστιες επιτυχίες. Έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως οι μόλις 20 αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπού, βγάζουν εις πέρας πολλαπλάσιο έργο. Σε καλωσορίζουμε, σε στηρίζουμε και σου ζητάμε να κάνεις αυτό που ξέρεις καλά. Να προσπαθείς με την ομάδα σου για την ασφάλεια μας. Καλώς επέστρεψες κ. Διοικητά».

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΕλληνική ΑστυνομίαΔήμος Ωρωπούυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΓιάννης Οικονόμου