Ελλάδα|27.02.2024 08:34

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Εικόνες από τον απόπλου της φρεγάτας Ύδρα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το βράδυ της Δευτέρας απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας, για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το δρομολόγιο της φρεγάτας «Ύδρα»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια 

Σημειώνεται πως τη φρεγάτα επισκέφθηκε τη Δευτέρα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με την οποία άναψε και τυπικά το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη «EUNAVFOR ASPIDES».

«Με τη συμμετοχή στην επιχείρηση δεν κάνετε μόνο προβολή της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας, αλλά υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον. Μία επιχείρηση που έχει ελληνική ηγεσία και ελληνικό όνομα. Σας διαβεβαιώνω ότι οι ευχές μας και η σκέψη μας θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής σας», ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος στα στελέχη του πλοίου.

Ποιες άλλες χώρες συμμετέχουν 

Στην ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία.

Σημειώνεται πως το στρατηγείο στη Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες».

ΎδραεπιχείρησηΧούτιφρεγάταειδήσεις τώρα