Ελλάδα|28.02.2024 17:22

Τέμπη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Με μία μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία, στην οποία ξεχείλιζε η αγανάκτηση, πολλές χιλιάδες Θεσσαλονικείς βροντοφώναξαν ότι το έγκλημα των Τεμπών δεν πρόκειται να ξεχαστεί και απαίτησαν Δικαιοσύνη, για να ησυχάσουν οι ψυχές των 57 αθώων θυμάτων, των δεκάδων τραυματιών αλλά και των δικών τους ανθρώπων. 

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, με πανό στα χέρια στα οποία κυριαρχούσε το σύνθημα «δεν ξεχνώ»,  συγκεντρώθηκαν στις 10:30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με τα συνθήματα και τις φωνές τους ζητούσαν να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Παράλληλα, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν ακόμα δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Από το άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία και λίγο πριν τις 1:00 το μεσημέρι έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εδώ και λίγες μέρες υπάρχει ένα τεράστιο πανό, το οποίο υπενθυμίζει ότι «το έγκλημα των Τεμπών δε θα ξεχαστεί».

Επεισόδια

Μόλις έφτασε η πορεία έξω από το σταθμό, ομάδα κουκουλοφόρων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε διαπληκτισμό με αστυνομικούς. Η ένταση σύντομα ανέβηκε, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των αστυνομικών και οι τελευταίοι να απαντούν με κρότου - λάμψης και δακρυγόνα. Στην οδό Μοναστηρίου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα.

Περιορισμένη ρίψη χημικών έγινε και μετά το τέλος της πορείας στην οδό Αριστοτέλους, ενώ μεγαλύτερη ένταση, με μολότοφ και χημικά, δημιουργήθηκε στην Καμάρα.   

συγκέντρωσηέγκλημαΘεσσαλονίκηπορείαΤέμπη