Ελλάδα|29.02.2024 23:00

Θεσσαλονίκη: 19χρονος συλληφθείς στα επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας

Newsroom

Θύμα αστυνομικής βίας κατήγγειλε, σύμφωνα με τη voria.gr, ότι έπεσε ένας 19χρονος, που συνελήφθη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, για τα επεισόδια μετά την πορεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος προσήλθε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ανέφερε στη voria.gr ότι «έπεσα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας, θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο X, διακρίνεται ένας αστυνομικός των ΜΑΤ να τον χτυπά στην κλείδωση και στη συνέχεια να τον ρίχνει κάτω στο οδόστρωμα, επί της οδού Ιασωνίδου. Λίγο αργότερα, κι ενώ ο 19χρονος είναι πεσμένος στο πάτωμα, ο άνδρας των ΜΑΤ κολλάει το κράνος στο κεφάλι του νεαρού και στη συνέχεια του ρίχνει κουτουλιά.

Ο δικηγόρος του 19χρονου δήλωσε στη voria.gr ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, τονίζοντας πως κάποιος έβρισε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνη τη στιγμή και οι αστυνομικοί έπιασαν και χτύπησαν τον 19χρονο. «Είμαστε σε συνεννόηση με την οικογένεια για να προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες σε βάρος του αστυνομικού», είπε ο δικηγόρος του.

αστυνομικόςεπεισόδιαΤέμπηβία