Ελλάδα|29.02.2024 21:21

Τρομοκρατία: Αυτός είναι ο φάκελος με τη βόμβα που έστειλαν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Newsroom

Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας, μια μπαταρία 9 βολτ, δυο καλώδια και έναν μεταλλικό σύνδεσμο περιείχε ο φάκελος με τη βόμβα που έστειλαν οι δράστες στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης.

Το MEGA έφερε στη δημοσιότητα την εικόνα με τον φάκελο που στάλθηκε στο Εφετείο και την τελευταία στιγμή δεν τον άνοιξε η δικαστικός, μετά από παραίνεση του συζύγου της.

Τι περιείχε ο φάκελος

Ο φάκελος στάλθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024 και περιείχε:

  • 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας
  • Μπαταρία πλακέ των 9 volt
  • Μεταλλικός σύνδεσμος
  • Καλώδια
  • Φάκελος Α3

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρέθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό ενός εκ των δύο πυροτεχνουργών στο συγκεκριμένο φάκελο και είναι αυτά που τους συνέδεσαν με την οργάνωση που ανέλαβε την επίθεση επτά ημέρες μετά, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου, με το τότε όνομα «Ένοπλη Απάντηση».

Χτυπήματα με αμοιβή από τη φυλακή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, η δικογραφία αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες εντολές για τα χτυπήματα ήταν με αμοιβή. Το «κεφάλι» της οργάνωσης φαίνεται πως έταζε είτε χρήματα, είτε χρησιμοποιούσε τις λεγόμενες «υποσχετικές» που υπάρχουν μέσα στις φυλακές.

Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι υπάρχει λεία από τις συγκεκριμένες ληστείες που δεν έχει εντοπιστεί ποτέ.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Αναφορικά με τους διαλόγους που περιλαμβάνει η δικογραφία, φαίνονται οι εντολές που έδινε για τα χτυπήματα το αρχηγικό στέλεχος, καθώς και η πίεση που ασκούσε για την πραγματοποίησή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα χτυπήματος κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου στην περιοχή της Λάρισας που είχε δράση η συγκεκριμένη οργάνωση. Τότε μάλιστα είχε γίνει λάθος και οι δράστες στράφηκαν κατά λάθος ανθρώπου.

Σε αυτό τον διάλογο ο αρχηγός τηλεφώνησε μέσα από τη φυλακή στο μέλος της οργάνωσης. Ο διάλογος ήταν ο εξής:

  • Αρχηγός: Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδερφέ, μια φορά φτιάξτο ρε φίλε. Είστε Λάρισα πως δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε.
  • Μέλος: Θα το φτιάξουμε εκατό τοις εκατό
  • Αρχηγός: Κατάλαβες τι θέλω. Να φάει μία να πάει απέναντι στο πανεπιστημιακό.

Ο αρχηγός της οργάνωσης απείλησε εισαγγελέα από τις φυλακές

Ο αρχηγός της οργάνωσης από τις φυλακές Δομοκού, όπως δήλωσε στον Alpha, πήρε τηλέφωνο στο γραφείο της εισαγγελέως που διαχειριζόταν τις υποθέσεις του και είπε στην γραμματέα της: «Πες στην εισαγγελέα εφετών να βγάλει την απόφαση που πρέπει. Εγώ μπορεί να είμαι μέσα αλλά έχω πολλούς φίλους έξω και ξέρω πού μένει αυτή και η οικογένειά της».

Η Αντιτρομοκρατική, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, εκτίμησε ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα άφηνε πίσω του κάποιο νεκρό. Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε το τηλεφώνημα και έπειτα οδηγήθηκε στο DNΑ μέσω εξέτασης και περαιτέρω έρευνας.

Εφετείοβόμβατρομοκρατίαειδήσεις τώρατρομοκράτες