Ελλάδα|03.03.2024 14:38

Έγινε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα - Παντρεύτηκαν στη Νέα Σμύρνη

Newsroom

Ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη χώρας μας είναι πλέον γεγονός. Ο Σταύρου Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής» έγραφε η αγγελία τους.

Το ζευγάρι που είναι μαζί περισσότερα από 20 χρόνια και έχει αποκτήσει τρία παιδιά είχε βρεθεί στο θεωρείο της Βουλής, όταν ψηφιζόταν το σχέδιο νόμου για την ισότητα στον γάμο.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα», δήλωνε ο Γαβριλιάδης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει Βloomberg ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, προσθέτοντας ότι μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει και επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

ομόφυλα ζευγάριαγάμοςΝέα Σμύρνηειδήσεις τώρα