Πάνω από 390 συλλήψεις και 5.450 παραβάσεις ΚΟΚ σε ένα 24ωρο
NewsroomΣτοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.
Στις δράσεις έλαβαν μέρος κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
5.457 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Κατά τη διάρκεια των παραπάνω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 26.769 άτομα και 19.481 οχήματα, ενώ
- συνελήφθησαν 392 άτομα για διάφορα αδικήματα,
- προσήχθησαν 1.113 άτομα,
- βεβαιώθηκαν 5.457 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 43 για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και 5 για ηχόμετρα,
- ακινητοποιήθηκαν 397 οχήματα.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».
- «Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς τρακτέρ είπαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά - Τι λένε από Μαξίμου
- Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει
- Ο Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»
- Ένα νεοκλασικό με θέα προς την Πλάκα και την Ακρόπολη γίνεται το μέλλον του ελληνικού βιβλίου