Ελλάδα|04.03.2024 13:25

Κόρινθος: Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο «Παλαιοχριστιανός»

Newsroom

Στα δικαστήρια Κορίνθου θα βρεθεί σήμερα (4/3) ο 45χρονος που διέμενε σε σπηλιές σε αγροτική περιοχή στην περιοχή της Κορινθίας. Ο φερόμενος ως «Παλαιοχριστιανός» θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη μη φοίτηση των παιδιών του στο σχολείο.

Στον χώρο που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, μαζί με παιδιά, είχε βρεθεί και οπλισμός.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του είναι για παράβαση του νόμου περί απείθειας και περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω από συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Παλαιοχριστιανός» έχει δηλώσει ότι δεν στέλνει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω. «Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκα κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή».

«Το σχολείο υποτίθεται είναι δωρεάν, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν διαφωνείς με ένα σύστημα, είναι οξύμωρο να στέλνεις να μορφωθούν τα παιδιά σου στο σύστημα αυτό», είχε πει ο 45χρονος.

ειδήσεις τώραΚορινθίαΚόρινθοςπαιδιά