Ελλάδα|08.03.2024 09:10

Έκρηξη στον Πειραιά: Ξεκαθάρισμα της νύχτας «βλέπει» η ΕΛΑΣ - «Μήνυμα προς συγκεκριμένους παραλήπτες»

Ευλαμπία Ρέβη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον κόσμο της νύχτας θεωρεί η Ελληνική Αστυνομία ότι αποτελεί η έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα σε βενζινάδικο στον Πειραιά.

Ένα από τα σενάρια που φέρονται να εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών είναι εάν αυτό είναι ένα μήνυμα της ομάδας που στις 14 Ιανουαρίου εκτέλεσε με σχεδόν 100 σφαίρες τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, καθώς το πρατήριο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ιδιοκτησίας του.

Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο ethnos.gr

«Ήθελαν να δείξουν ότι αυτοί είναι οι ισχυροί;, αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα», τονίζουν στο ethnos.gr, αστυνομικοί της Ασφάλειας.

«Αυτή την ώρα κάνουμε συλλογή στοιχείων και πληροφοριών. Δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι ήταν υπεύθυνοι διαχείρισης του πρατηρίου μετά την δολοφονία Ζαμπούνη. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό ήταν μήνυμα προς συγκεκριμένους παραλήπτες», προσθέτουν.

Πολλές ζημιές

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:20 στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά και ήταν τόσο σφοδρή που ακούστηκε μέχρι το Φάληρο. Από την έκρηξη έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές, αλλά και φθορές σε 10 αυτοκίνητα περιμετρικά του χώρου του πρατηρίου.  Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού να βρουν τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι κακοποιοί, πώς έφτασαν στο σημείο και πώς διέφυγαν.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Νιώθαμε πως πέφτει η πολυκατοικία – Είναι μεγάλο το σοκ»

Η κυρία Εύα, ένοικος της διπλανής πολυκατοικίας από το σημείο που έγινε η έκρηξη μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος περιέγραψε τα εξής: «Κοιμόμασταν και ξαφνικά στις 3:30 γαύγιζε ο σκύλος μας πάρα πολύ έντονα και μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε μια τεράστια έκρηξη. Δεν μπορώ να την περιγράψω. Δεν καταλαβαίναμε τι γίνεται, νιώθαμε πως πέφτει η πολυκατοικία. Με το που τελείωσε σηκωθήκαμε να δούμε τι γίνεται και δεν είχαμε ακούσει καν τις τζαμαρίες μας να πέφτουνε. Είναι όλες σπασμένες, δεν έμεινε τίποτα. Εγώ μένω στον 6ο όροφο και γκρεμιστήκανε όλα. Είναι τεράστιο το σοκ. Από το μπαλκόνι βλέπαμε έναν τεράστιο καπνό και κατεβήκαμε κάτω γιατί φοβηθήκαμε και για τα αμάξια μας και είχαν βγει από όλες τις κατοικίες και έλεγε ο κόσμος πως τους έχουν πέσει οι τζαμαρίες».

«Τέτοιο πράγμα να μην το ζήσει κανένας. Ήταν σοκαριστικό. Είχε υπάλληλο στο βενζινάδικο. Είδαμε να κινούνται δύο άτομο, προσπαθούσαν να μετακινήσουν κάποια αμάξια, δεν ξέρω τι. Έχουν γκρεμιστεί όλα μέσα στο βενζινάδικο και είχαν πέσει και τα φώτα», σημείωσε η κυρία Εύα.

«Μεγάλη ζημιά, έσπασαν όλα»

Ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο OPEN: «Δίπλα μένουμε, ακούσαμε ένα μεγάλο μπαμ, ξυπνήσαμε, είχαν φύγει όλα τα τζάμια μέσα από το σπίτι, μυρίζαμε μπαρούτι, είχε μπει καπνός στο σπίτι. Κατεβήκαμε κάτω, μας είχε ρημάξει και το αμάξι. Μεγάλη ζημιά»

«Ήμουν στο σπίτι και έκανα δουλειές και ξαφνικά ακούστηκε μια δυνατή βροντή και νόμιζα ή σεισμός έγινε ή βάλαμε καμιά βόμβα. Τα παράθυρα ανοίξανε, είχαν σπάσει όλα. Η πολυκατοικία έγινε χάλια και καταστράφηκε και το αμάξι μας. Πριν κάνα μήνα είχαμε ακούσει και πυροβολισμούς», λέει άλλη μια γυναίκα.

ΠειραιάςμαφίαζημιέςβενζινάδικοΕλληνική Αστυνομίαέκρηξη