Ελλάδα|11.03.2024 18:23

Τρένα: Βίντεο με αφύλακτη διάβαση - Φύλακες τρέχουν να τη διασφαλίσουν πριν περάσουν αυτοκίνητα

Newsroom

Τις μεγάλες ελλείψεις και την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου παρά την τραγωδία των Τεμπών, επιβεβαιώνει ο τρόπος με τον οποίο εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία των τρένων σε αρκετά σημεία της χώρας.

Η διέλευση οχημάτων από πολλά αφύλακτα σημεία και διαβάσεις εν μέσω χωραφιών γίνεται στην κυριολεξία με κίνδυνο της ζωής οδηγών, πεζών, αλλά και των επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες.

 25 διαβάσεις μη λειτουργούσες και αφύλακτες

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην περιοχή της Δοιράνης την περασμένη Παρασκευή 8 Μαρτίου φαίνεται εποχούμενος φύλακας σε αμαξοστοιχία, να κατεβαίνει προκειμένου να διέλθει το τρένο, ενώ δευτερόλεπτα πριν έχει διασχίσει τις γραμμές στο αφύλακτο σημείο μεγάλο φορτηγό.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), μόνο στη Θράκη 25 σιδηροδρομικές διαβάσεις παραμένουν μη λειτουργούσες και αφύλακτες, ενώ στη γραμμή προς τις Σέρρες ο ΟΣΕ τοποθετεί φύλακες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις μόνο όταν διέρχονται τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα, αφήνοντας τα επιβατικά τρένα εκτεθειμένα και αναγκάζοντας την Hellenic Train να τοποθετήσει εποχούμενους φύλακες. «Το τρένο σταματά πριν τη διάβαση, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την εξασφαλίζει, το τρένο διέρχεται και περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί σε αυτό».

ειδήσεις τώραΤΡΑΙΝΟΣΕτρένασιδηρόδρομοςσιδηροδρομικό δυστύχημαΤέμπη