Ελλάδα|06.11.2018 18:33

Πράσινο φως από την Αλβανία για τη σορό του Κατσίφα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ξεκινούν για τα Τίρανα μέλη της οικογένειας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε του ζωή του από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του εκλιπόντος.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαρατών, Δημήτρης Κουρεμένος, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ο αρχιεισαγγελέας της γειτονικής χώρας επικοινώνησε με τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να πάνε στα Τίρανα και να παραλάβουν τη σορό.

Αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα, πότε ακριβώς θα γίνει η κηδεία, γιατί η οικογένεια δεν μπορεί να γνωρίζει, αν θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση λίγων ωρών κατά τη διάρκεια παραλαβής της σορού.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το προχωρημένο της ώρας, διότι Βουλιαράτες – Τίρανα απέχουν περίπου τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο, οπότε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα βρίσκεται στη γενέτειρά του το νωρίτερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Μεταξύ των Βορειοπειρωτών που κατοικούν στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια κινητοποίηση και μεγάλο ενδιαφέρον να παραβρεθούν στην κηδεία. Αρκετά λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από τα Γιάννενα, ενώ λεωφορεία και ΙΧ θα φτάσουν στους Βουλιαράτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα διεμήνυσαν στις Βοεριοηπειρωτικής οργανώσεις ότι σε κάθε περίπτωση η κηδεία -αν τελικά γίνει αύριο- δε θα τελεστεί το πρωί, ώστε να προλάβουν να φτάσουν στο χωριό τα λεωφορεία από την Ελλάδα.

Κωνσταντίνος Κατσίφας