Ελλάδα|13.03.2024 14:53

Καπανδρίτι: Έκλεψαν την μπουλντόζα με κατσαβίδι - «Από θαύμα δεν είχαμε θύματα»

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Καπανδρίτι: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο με... μπουλντόζα/ Eurokinissi (gallery)
Καπανδρίτι: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο με... μπουλντόζα/ Eurokinissi (gallery)
Καπανδρίτι: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο με... μπουλντόζα/ Eurokinissi (gallery)
Καπανδρίτι: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο με... μπουλντόζα/ Eurokinissi (gallery)
Καπανδρίτι: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο με... μπουλντόζα/ Eurokinissi (gallery)

Έμπειροι χειριστές μηχανημάτων έργου με άριστη γνώση του δύσκολου οδικού δικτύου της περιοχής του Δήμου Ωρωπού είναι οι δράστες της πρωτοφανούς επιχείρησης κατά του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο του Καπανδριτίου.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού που χειρίζονται την υπόθεση, εκτιμούν πως οι δράστες είναι πολύ έμπειροι χειριστές της μπουλντόζας (τύπου JCB) και γνώριζαν καλά τα κατατόπια της περιοχής που χαρακτηρίζεται από στενούς και δύσκολους δρόμους.

Το συμπέρασμα εξάγεται από το γεγονός πως από την εγκατάσταση Σ.Μ.Α. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) του Δήμου Ωρωπού που εκλάπη το μηχάνημα μέχρι την πλατεία Καπανδριτίου που βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο είναι απόσταση 8-10 χιλιομέτρων.

Με κατσαβίδι λειτούργησαν την μπουλντόζα

Οι δράστες της διάρρηξης λειτούργησαν την μπουλντόζα με ένα κατσαβίδι το οποίο το έβαλαν στη θέση του ειδικού κλειδιού που χρειάζεται για να πάρει μπρος. Επίσης κινήθηκαν γρήγορα στους δρόμους της περιοχής και όταν χρειάστηκε να κάνουν μανούβρες μπροστά από το κοσμηματοπωλείο με την απομάκρυνση ενός αυτοκινήτου έκαναν χειρουργικές κινήσεις που μόνο ένας έμπειρος χειριστής θα μπορούσε να κάνει.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή όταν λειτούργησε το ειδικό σύστημα πανικού που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όπου μεταξύ άλλων είχε σύστημα καπνού. Κι ενώ έδειξαν πρωτοφανή ψυχραιμία μέχρι τι στιγμή που εισέβαλλαν στο κατάστημα, στη συνέχεια φαίνεται πως πανικοβλήθηκαν από τον καπνό αλλά και την ανησυχία της γειτονιάς που σηκώθηκε στο πόδι όταν η μπουλντόζα έσπασε την προθήκη του καταστήματος.

Χωρίς χειρόφρενο άφησαν το JCB

Υπάρχει επίσης και μία βασική λεπτομέρεια που σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για κάποιον ανυποψίαστο πολίτη. Πάνω στον πανικό τους οι δράστες άφησαν την μπουλντόζα εν λειτουργία και με αναμμένα τα φώτα και κυρίως χωρίς χειρόφρενο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται, ήταν ευτύχημα που η μπουλντόζα δεν βρέθηκε σε τέτοια γωνιά ώστε να πάρει τον κατηφορικό δρόμο του χωριού γιατί σε αυτή την περίπτωση θα κινούνταν ανεξέλεγκτη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οργισμένοι κάτοικοι στο Καπανδρίτι

Οι κάτοικοι του Καπανδριτίου είναι ανάστατοι μετά και το νέο περιστατικό και καταγγέλλουν πως η περιοχή τους είναι ξέφραγο αμπέλι καθώς δεν υπάρχει αστυνόμευση.

«Από το 2017 που έκλεισαν το αστυνομικό τμήμα στο Καπανδρίτι μέρα παρά μέρα έχουμε ένα σοβαρό περιστατικό. Έχουμε κάνει φρούρια τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας και όπως βλέπετε ούτε και τώρα έχουμε ασφάλεια. Απαιτούμε να λειτουργήσει και πάλι το Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου», λένε οργισμένοι οι κάτοικοι.

Νέο αίτημα στον Χρυσοχοΐδη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης αναμένεται να επικαιροποιήσει το πάγιο αίτημα κατοίκων και Δήμου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος.

Ζωή 150 ετών

Να σημειωθεί πως το Αστυνομικό Τμήμα στο κεφαλοχώρι του Καπανδριτίου είχε ζωή για πάνω από 150 χρόνια και ήταν από τα πρώτα που λειτούργησαν στην Αττική με την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους όμως για λόγους περικοπών που έγιναν το 2017 σταμάτησε η λειτουργία του βυθίζοντας στην ανασφάλεια μία τεράστια περιοχή όπως το Καπανδρίτι, το Πολυδένδρι, τις Αφίδνες, τον Βαρνάβα, το Μαρκόπουλο και τη Μαλακάσα.

μπουλντόζαληστείαΚαπανδρίτικοσμηματοπωλείοδιάρρηξηΩρωπός