Ελλάδα|13.03.2024 21:23

Κολωνός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια - «Ξεπλένετε τον κάθε βιαστή»

Newsroom

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, καθώς προτείνει την απαλλαγή του απ' την κατηγορία του βιασμού.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές».

Η πορεία έφτασε μέχρι το κατάστημα του κατηγορούμενου και επικράτησε ένταση με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται στο σημείο και να προχωρούν σε ρίψη χημικών.

Σχετικό κάλεσμα έχει απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που επίσης καλεί σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές, στο κάλεσμά τους μέσω Facebook, επισημαίνουν ότι «το κράτος συγκαλύπτει πλέον και ξεκάθαρα μαστροπούς και βιαστές με την πρόταση εισαγγελέα» και τονίζουν ότι θα υπερασπιστούν το 12χρονο κορίτσι «με κάθε τρόπο».

Οργή και στο διαδίκτυο

Την ίδια ώρα, μηνύματα οργής με αιχμές για την δικαιοσύνη έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες και το διαδίκτυο.

βιασμόςΚολωνόςειδήσεις τώραΣεπόλια