Ελλάδα|14.03.2024 22:12

Ευρωπαία εισαγγελέας για Τέμπη: «Πρέπει να πληρώσουν όσοι φταίνε»

Newsroom

«Το δράμα των Τεμπών δεν θα μείνει ατιμώρητο» δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, για την έρευνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών

Σε συνέντευξή της στο STAR η δικαστικός για την καταπολέμηση της διαφθοράς δήλωσε: «η απάτη σκοτώνει... Είναι κάτι που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων κάθε μέρα και πρέπει να παλέψουμε με αυτό. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ερευνούμε κάθε δυνητικό ύποπτο, όποιος και να είναι αυτός. Υπάρχει μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο είμαστε σε επικοινωνία με τους Έλληνες εισαγγγελείς, μοιραζόμαστε πληροφορίες». Έχοντας μπροστά τις φωτογραφίες των 57 θυματων λέει «πρέπει να πληρώσουν».

400 εκατομμύρια η ζημιά

Η ίδια εξετάζει και άλλες υποθέσεις διαφθοράς στη χώρα μας: «Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι έρευνες για ΦΠΑ και το επίπεδο της ζημιάς μόνο σε αυτές τις έρευνες είναι πάνω από 400 εκατομμύρια, για την ακρίβεια πάνω απο 440 εκατομμύρια ευρώ», λέει και τονίζει ότι είναι ικανοποιημένη από τις ελληνικές Αρχές. «Έχουμε καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Φυσικά υπάρχει χώρος για να βελτιώσουμε πράγματα» δήλωσε.

«Μας μπλοκάρουν»

Στη συνέντευξή της επίσης ανέφερε ότι κάποιοι μπλοκάρουν την απόδοση δικαιοσύνης.«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», «Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», σημείωσε και ζήτησε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μπορεί να ελέγξει υπουργούς και πρώην υπουργούς.

«Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚομισιόνΤέμπηεισαγγελέαςδιαφθοράειδήσεις τώραεισαγγελέας Διαφθοράς