Ελλάδα|15.03.2024 21:11

Κολωνός: Πότε θα ολοκληρωθεί η δίκη - Αγώνας για να μην παρέλθει το 18μηνο

Newsroom

Στις 19 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό, με τις αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση αναφορικά με τον Ηλία Μίχο να μην έχουν κοπάσει ακόμα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Δικαστήριο, αναμένεται να θα δώσει «μάχη» με το χρόνο καθώς θέλει να εκδώσει την απόφαση του εγκαίρως και να μην τεθεί ζήτημα αποφυλάκισης κατηγορούμενου λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr επικαλούμενο παράγοντες της δίκης, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις έως το τέλος Μαρτίου ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί η απόφαση για τους 26 κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο, έως τις αρχές Απριλίου.


Σημειώνεται πως το 18μηνο για τον βασικό κατηγορούμενο, τον Ηλία Μίχο, λήγει στις 7 Απριλίου.

Ανακοίνωση Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας για τις αντιδράσεις

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος προχώρησε σε ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση: «Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Οργή για τα SMS του Μίχου

Την ίδια στιγμή, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, έδωσε στη δημοσιότητα SMS που έστελνε ο Μίχος στη 12χρονη: «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα». «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

Η 12χρονη φέρεται να κατέθεσε αναφορικά με τον Ηλία Μίχο: «Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. (…). Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε».

«Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο» έχει πει η ανήλικη.

«Ξεπλένουν ένα τέρας »λέει η γιαγιά της 12χρονης

Η γιαγιά της ανήλικης ξεσπά για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες: «Να πω ότι μου αρέσουν; Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε και η κυρία Εισαγγελέας αυτά που είπε. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή, ντροπή, ντροπή τους. Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα».

«Τι τιμωρία είναι αυτή; Τι κακό πράγμα; Τι κράτος είναι αυτό; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες ημέρες, τώρα τι είναι αυτά που κάνουν;», συνέχισε και πρόσθεσε:

«(Το παιδί) είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, ούτε σχολείο πήγε, κλαίει συνέχεια, χτυπιέται. Υποφέρει για την μάνα του, έχει να δει την μάνα του έναν χρόνο και τώρα περίμενε να βγει, να δει την μάνα του, να ελευθερωθούμε όλοι και λένε τέτοια πράγματα. Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν ντρέπονται καθόλου;»

δικαστήριοδίκηανήλικηΚολωνόςειδήσεις τώραεισαγγελέαςβιασμός