Ελλάδα|16.03.2024 19:11

Πάτρα: Μικρό νοσοκομείο στήθηκε στο κέντρο για το Καρναβάλι - Τα μέτρα ασφαλείας

Newsroom

Ένα μικρό νοσοκομείο έχει στηθεί στο κέντρο της Πάτρα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου οι επισκέπτες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης να απολαύσουν το Καρναβάλι με ασφάλεια.

Οι σκηνές της 6ης ΥΠΕ είναι στημένες στον χώρο  του« Έσπερου»και είναι εξοπλισμένες με μόνιτορ, ορούς, απινιδωτές και υγειονομικό υλικό. Την ίδια ώρα, o ΕΟΔΥ παρακολουθεί στενά την περιοχή λόγω των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας που έχουν καταγράφει τους τελευταίους μήνες.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, περιέγραψε μιλώντας στο tempo24news στο σχέδιο που θα εφαρμόσει  η 6η ΥΠΕ το τριήμερο του Καρναβαλιού και το οποίο περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη ιατρείων επειγόντων περιστατικών στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου (Έσπερος)
  • Συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς – Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.
  • Συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου
  • Το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.
  • Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης (Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ), θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο».
  •  Παράλληλα φέτος, στο υπαίθριο ιατρείο θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για τα περιστατικά της κρίσης πανικού λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

Περισσότεροι από 200 εθελοντές 

Ο κ. Καρβέλης τέλος, επισημάνει ότι θα υπάρχει άμεση επαφή και σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών, για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εθελοντών του ΕΕΣ που θα εργαστούν τις μέρες του Καρναβαλιού είναι 200 άτομα.
Πάτραμηνιγγίτιδακαρναβάλιειδήσεις τώρα