Ελλάδα|18.03.2024 12:29

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από τα Δικαστήρια κατά τη μεταγωγή των 49 συλληφθέντων

Newsroom

Ένταση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που μετέβησαν για συμπαράσταση στους 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ.

Οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ δεν επιτρέπουν -πλην των γονέων των συλληφθέντων- άλλα άτομα να εισέλθουν στο κτίριο ως ένδειξη συμπαράστασης στους 49, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Τα 49 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Οι συλληφθέντες μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας θα δικαστούν σήμερα (18/3) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Ο εισαγγελέας σε βάρος όλων των συλληφθέντων άσκησε ποινικές διώξεις για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας αλλά και για απείθεια στους 48 από τους 49 επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει διαταχθεί ξεχωριστή έρευνα για τα όπλα και τις φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι

Λίγο μετά, αναβλήθηκε η δίκη των 49, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η δίκη στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).

ΑΠΘδικαστήριοειδήσεις τώρασυλλήψειςΘεσσαλονίκη