Ελλάδα|18.03.2024 21:57

Κρήτη: «Η φωτοβολίδα του καρφώθηκε στα πλευρά του Μανώλη», λέει οικογενειακός φίλος

Newsroom

Στο  πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη για τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη στον Άγιο Νικόλαο από φωτοβολίδα που τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα.  Σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί επιχειρούν τώρα να καταλάβουν αν η μοιραία φωτοβολίδα έσκασε ενώ την κρατούσε το θύμα ή κάποιο άτομο από την παρέα του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο 33χρονος διασκέδαζε μαζί με την παρέα του την Κυριακή της Αποκριάς, όταν γύρω στις 21.00 επιχείρησε ο ίδιος ή κάποιος από την παρέα του να ανάψει μία ναυτική φωτοβολίδα, που μάλλον είχε λήξει. O 33χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο στις 1.00 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή.

Συνελήφθησαν οι φίλοι του

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο φίλους του, που ήταν παρόντες στο περιστατικό,  ενώ κατασχέθηκαν 10 φωτοβολίδες. Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ, ερευνά το πού βρήκε η παρέα τις ληγμένες ναυτικές φωτοβολίδες,.

Η ναυτική φωτοβολίδα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν σβήνει όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα, έτσι τα χέρια των γιατρών ήταν λίγο πολύ δεμένα, όταν ο Μανώλης έφτασε στο Νοσοκομείο.

«Έγινε ανάνηψη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Ετέθησαν γραμμές, διασωληνώθηκε, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, αλλά δυστυχώς οι βλάβες ήταν τόσο μεγάλες που δεν κατέστη δυνατό να σωθεί η ζωή του. Υπήρχε αιμορραγία στην κοιλιά, βαθιές κακώσεις και ο ασθενής μετά από 5 λεπτά στο χειρουργείο έκανε ανακοπή, έγινε προσπάθεια από μας πάνω από ώρα για να τον επαναφέρουν, όμως, δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Διευθυντής Χειρουργικής του νοσοκομείου, Νίκος Μουδατσάκης. 

«Του καρφώθηκε στα πλευρά»

Οικογενειακός φίλος του 33χρονου περιέγραψέ πως «είχε ανάψει, την κρατούσε στο χέρι και τη στριφογύριζε και κάποια στιγμή εξερράγη και έφυγε ένα τμήμα και του καρφώθηκε στα πλευρά. Το παιδί είχε χτυπηθεί στο συκώτι. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα».

«Ο γιος μου ήταν ακριβώς δίπλα του. Ήταν παρέα με τον Μανώλη, είναι φίλοι είναι αδελφικοί φίλοι. Όταν άκουσε την έκρηξη θεώρησε ότι αυτός έχει χτυπηθεί, φανταστείτε ότι εμείς ακούσαμε τον κρότο σε απόσταση 300 μέτρων!», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο οικογενειακός φίλος του δούλευε νυχθημερόν για να παντρευτεί την αγαπημένη του: «Όχι μόνο δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχτιζε το όνειρο του. Η κοπέλα του με την οποία είναι 11 χρόνια μαζί είχε μετακομίσει από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο, δεν έχουν παντρευτεί καταλαβαίνετε το δράμα».

Κρήτηδυστύχημανοσοκομείοειδήσεις τώραφωτοβολίδα