Στο Περιστέρι έφτιαξαν λαγάνα .... 4 μέτρων!
NewsroomΤο είπαν και το έκαναν στο Περιστέρι. Είχαν υποσχεθεί πως την Καθαρά Δευτέρα θα φτιάξουν τη μεγαλύτερη λαγάνα και η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων κατασκεύασε μια λαγάνα που ξεπέρασε τα 4 μέτρα σε μήκος και τα 3 μέτρα σε πλάτος. Αυτή διανεμήθηκε στους Περιστεριώτες, που είχαν σπεύσει να γιορτάσουν τα κούλουμα στην εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Περιστερίου.
Χρησιμοποίησαν 200 κιλά αλεύρι
Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινώσει οι αρτοποιοί, χρησιμοποιήθηκαν 200 κιλά τεσσάρων ποικιλιών αλεύρι, 50 κιλά διαλεχτό σουσάμι, 20 λίτρα σισαμέλαιο, 15 κιλά ταχίνι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά.
Το Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου έγινε η γιορτή, πλημμύρισε από κόσμο και παιδιά και ανάμεσά τους ήταν και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος ευχήθηκε στους συμπολίτες του Καλή Σαρακοστή.
Η γιορτή είχε ακόμη σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι με τον Γιάννη Καψάλη και τον Μάκη Τσίκο, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν με face painting, κατασκευή μίνι χαρταετών, κουκλοθέατρο και με τον Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Κώστα Σπυρόπουλου.
- Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
- Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
- «Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου