Ελλάδα|19.03.2024 07:57

Κρήτη: Σοκ από το θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα - «Χτυπήθηκε στο συκώτι»

Newsroom

Θλίψη επικρατεί στο Λασίθι και στην Κρήτη μετά την  τραγωδία με θύμα έναν 33χρονο ο οποίος πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία εξερράγη όταν προσπάθησε να την ανάψει.

Τι εξετάζεται

Ο νεαρός άνδρας διασκέδαζε μαζί με τη σύντροφό του και δύο φίλους του. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και ένας εκ των δύο παρέδωσε στις Αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, οι οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Έτσι, πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το creta24.gr, αναφέρουν ότι η παρέα των νεαρών είχε πυροδοτήσει περίπου 20 φωτοβολίδες πριν γίνει το μοιραίο.

«Είχε τις αισθήσεις του»

Μετά την καρναβαλική παρέλαση, διασκεδάζαμε στα μαγαζιά εστίασης και κάποια στιγμή ακούσαμε έντονο κρότο», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου και αυτόπτης μάρτυρας, Μιχάλης Πλακογιαννάκης.

«Μετά από ένα λεπτό, μας ενημέρωσαν ότι κάποιος τραυματίστηκε. Λόγω της ιδιότητάς μου πήγα να δω αν χρειάζεται βοήθεια. Ήταν μια γιατρός εκεί, έδινε ήδη τις πρώτες βοήθειες. Είχε τις αισθήσεις του το παιδί όταν πήγα. (…) Μέχρι που έφυγε από εμάς, είχε τις αισθήσεις του. Στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, μέσα στο νοσοκομείο προφανώς δεν κατάφεραν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, ήταν ανοιχτή πληγή μεγάλη. Εγώ δεν είδα τίποτα, την στιγμή που πήγα είχε σβήσει η φωτοβολίδα».

Μάχη των γιατρών

Η ναυτική φωτοβολίδα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν σβήνει όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα, έτσι τα χέρια των γιατρών ήταν λίγο πολύ δεμένα, όταν ο Μανώλης έφτασε στο Νοσοκομείο.

«Έγινε ανάνηψη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Ετέθησαν γραμμές, διασωληνώθηκε, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, αλλά δυστυχώς οι βλάβες ήταν τόσο μεγάλες που δεν κατέστη δυνατό να σωθεί η ζωή του. Υπήρχε αιμορραγία στην κοιλιά, βαθιές κακώσεις και ο ασθενής μετά από 5 λεπτά στο χειρουργείο έκανε ανακοπή, έγινε προσπάθεια από μας πάνω από ώρα για να τον επαναφέρουν, όμως, δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Διευθυντής Χειρουργικής του νοσοκομείου, Νίκος Μουδατσάκης. 

«Του καρφώθηκε στα πλευρά»

Οικογενειακός φίλος του 33χρονου περιέγραψέ πως «είχε ανάψει, την κρατούσε στο χέρι και τη στριφογύριζε και κάποια στιγμή εξερράγη και έφυγε ένα τμήμα και του καρφώθηκε στα πλευρά. Το παιδί είχε χτυπηθεί στο συκώτι. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα».

«Ο γιος μου ήταν ακριβώς δίπλα του. Ήταν παρέα με τον Μανώλη, είναι φίλοι είναι αδελφικοί φίλοι. Όταν άκουσε την έκρηξη θεώρησε ότι αυτός έχει χτυπηθεί, φανταστείτε ότι εμείς ακούσαμε τον κρότο σε απόσταση 300 μέτρων!», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο οικογενειακός φίλος του δούλευε νυχθημερόν για να παντρευτεί την αγαπημένη του: «Όχι μόνο δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχτιζε το όνειρο του. Η κοπέλα του με την οποία είναι 11 χρόνια μαζί είχε μετακομίσει από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο, δεν έχουν παντρευτεί καταλαβαίνετε το δράμα».

γιατροίφωτοβολίδανοσοκομείοθάνατοςειδήσεις τώραΚρήτη