Ελλάδα|20.03.2024 10:29

Ρόδος: «Καμπανάκι» για το ελαφοκομείο - «Τα ελάφια υποσιτίζονται»

Newsroom

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες με τα νεκρά και υποσιτισμένα ελαφάκια στο Ελαφοκομείο, που είναι δημοτικό πάρκο στη Ρόδο.

Οι θλιβερές αυτές φωτογραφίες που ανήρτησε ένας πολίτης ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων, προκάλεσαν τελικά την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παράβασης καθήκοντος.

 

«Ο δήμαρχος είπε ότι τα ελάφια σιτίζονται ποτίζονται»

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της φιλοζωικής Ρόδου, Γιούλα Διμέλη, δήλωσε πως: «Ο δήμαρχος βγήκε και είπε ότι σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά και ότι τα πτώματα οφείλονται σε καυγάδες αρσενικών. Μέσα στα πτώματα βέβαια, υπήρχαν και μικρά ζώα, οπότε αυτό δε νομίζω ότι ισχύει». «Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα της κτηνιατρικής υπηρεσίας από την Περιφέρεια, να δούμε τι ακριβώς συνέβη, παρόλα αυτά, τα ζώα ήταν πολύ καιρό εκεί», σημείωσε.

«Υποσιτίζονται τα ελάφια»

Όπως τονίζει: «Η γνώμη μου είναι ότι υποσιτίζονται, πράγμα που το παραδέχτηκε και η προηγούμενη αλλά και η νυν δημοτική αρχή. Όταν ένας υπάλληλος του πρασίνου, αφού τελειώσει άλλες εργασίες, πηγαίνει μία ώρα να σιτίσει και να ποτίσει 80 ζώα μέρα παρά μέρα, εγώ 30 γάτες έχω και θέλω μια ώρα να τις ταΐσω».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Διμέλη: «Δεν υπάρχει εξειδικευμένος υπάλληλος που να ασχολείται μόνο με αυτό. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχουν δύο άνθρωποι από την υπηρεσία πρασίνου οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα πράγματα, οι οποίοι πηγαίνουν και εκεί και κάνουν και αυτό το έργο». 

ελάφιαεισαγγελέαςειδήσεις τώραΡόδος