Ελλάδα|21.03.2024 09:40

Κατερίνη: «Να σωθούν άνθρωποι», λέει η 83χρονη που δώρισε ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου της

Newsroom

Η ιστορία της κυρίας Ειρήνης, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, που δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου της, έκανε τις προηγούμενες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου.

Η κυρία Ειρήνη, μιλώντας στον Ant1 ευχήθηκε το ασθενοφόρο να χρειαστεί να μεταφέρει μόνο ηλικιωμένους κι όχι νέους ανθρώπους και σχολίασε «ας σωθούν όσες ζωές μπορούν».

Η 83χρονη από την Κατερίνη εξήγησε ότι τα χρήματα προήλθαν από ένα χωράφι που παραχωρήθηκε από το κράτος στη μητέρα ως αποζημίωση για τον θάνατο του πατέρα της στο αλβανικό μέτωπο. Το χωράφι αυτό απαλλοτριώθηκε και τα χρήματα τα κρατούσε στην άκρη για τον γιο της που δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή. 

«Τα χρήματα ήταν του παιδιού»

«Τα χρήματα ήταν του παιδιού. Εκεί θα τα έφτιαναν. Σαν ιεροσυλία φυλάγαμε τα λεφτά. Θεώρησα σωστό να σωθούν και άλλοι άνθρωποι. Να σωθούν όσοι μπορούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα. Το '41 είχε τελειώσει ο πόλεμος στο Τεπελένι, αλλά οι δικοί μας δεν το ήξεραν και συνέχισαν. Προσπαθώντας να γλιτώσει κάποιο άλλο πατριωτάκι, του ήρθε μία σφαίρα», συμπλήρωσε

Ερωτηθείσα, αν βεβαιώθηκε ότι το ασθενοφόρο θα έχει πλήρωμα για να λειτουργήσει, απάντησε: «Δούλεψα 30 χρόνια δασκάλα, ο σύζυγος καθηγητής. Θα έπεφτα σε αυτή την γκάφα; Έδωσα προκαταβολή, το ξεχρέωσα, ήρθαν τα χαρτιά, τα συμβόλαια, τα πάντα».

Καταλήγοντας, παρότρυνε τους 300 της Βουλής να βάλουν και αυτοί πλάτη: «Θα παρακαλέσω τους "300 του Λεωνίδα", ας μαζευτούν δύο-δύο, τρεις-τρεις και ας δωρίσουν από ένα ασθενοφόρο», είπε χαρακτηριστικά.

ηλικιωμένηΚατερίνηασθενοφόροδωρεάειδήσεις τώρα