Ελλάδα|21.03.2024 12:14

Δεν αποκλείει νέες συλλήψεις η ΕΛΑΣ για το κύκλωμα μαστροπείας

Ευλαμπία Ρέβη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαπίστωση του εύρους της εγκληματικής οργάνωσης που εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων, αλλά και περισσότερων θυμάτων.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 2023 όταν η 22χρονη αδελφή 17χρονης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου ότι η ανήλικη είχε πέσει στα δίχτυα κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Όπως είπε στους αστυνομικούς, βρήκε μηνύματα του παιδιού με έναν «Βαγγέλη» στα οποία της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Οι δύο άνδρες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας

Όπως προέκυψε από άλλες συνομιλίες τους στις 30 Οκτώβρη η ανήλικη πήγε στο ραντεβού συνοδευόμενη από φίλη της. Με βάση την καταγγελία της 22χρονης η 25χρονη φερόμενη ως αρχηγός που φέρεται να έχει εξωθήσει στην πορνεία την αδελφή της βρίσκονταν πίσω και από άλλα τέτοια ραντεβού. Ανάμεσα σε αυτά και η επαφή της με έναν άνδρα εν ονόματι «Αλέκο» στην πλατεία Βάθης, ο οποίος -όπως είπε- είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες κοπέλες για να τις βλέπει γυμνές. Προς απόδειξη αυτών, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στους αστυνομικούς και screenshots από τις επίμαχες συνομιλίες. 

Άμεσα την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και σε συμπληρωματική κατάθεση η καταγγέλλουσα είπε ότι η ανήλικη αδερφή της τον τελευταίο χρόνο περίπου -από το φθινόπωρο του έτους 2022 και έπειτα- συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα.

Μάλιστα, κατονόμασε και έναν επαγγελματία οδηγό ταξί, ως το άτομο που μετέφερε την αδελφή της και τις άλλες ανήλικες, με το επαγγελματικό όχημά του από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα τα ερωτικά «ραντεβού», καθώς και έτερο άνδρα, με το όνομα «Ζάχος» ο οποίος, για τις μετακινήσεις αυτές, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό του. Και οι δύο έχουν συλληφθεί ενώ ένας εξ αυτών είναι ο σύντροφος της 25χρονης φερόμενης ως «εγκεφάλου», η οποία φέρεται να μύησε στα ναρκωτικά την ανήλικη και συγκεκριμένα στην κοκαΐνη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και με βάση την κατάθεση της ανήλικης όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2023 όταν συνάντησε την 25χρονη. Την πρώτη κιόλας μέρα που συναντήθηκαν το παιδί πραγματοποίησε ερωτικό ραντεβού. Το ραντεβού έγινε στο σπίτι του «Αλέκου», το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί παραπάνω, μαζί με μια ανήλικη φίλη της και την 25χρονη με τις ανήλικες να παίρνουν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 350 και πενήντα 450 ευρώ αντιστοίχως, ενώ κατέβαλλαν 50 ευρώ εκάστη στην 25χρονη.

«Μία πάρα πολύ ευαίσθητη υπόθεση»

Στο μεταξύ αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, όπως έγραφε από χθες το ethnos.gr ανάμεσα στις ανήλικες και την 25χρονη φερόμενη ως αρχηγό.

« Πρόκειται για μια πάρα πολύ ευαίσθητη υπόθεση, η οποία χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, διότι μιλάμε για ανήλικα», τονίζουν στο ethnos.gr πηγές της Ασφάλειας. «Η έρευνα μας είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι περισσότεροι έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε κι άλλες εξελίξεις γύρω από αυτή την υπόθεση», καταλήγουν.

κύκλωμα μαστροπείαςσυλλήψειςανήλικεςειδήσεις τώραΕλληνική Αστυνομία