Ελλάδα|22.03.2024 09:59

Κύκλωμα μαστροπείας: Στον ανακριτή οι «6» - Η σύνδεση με άλλο κύκλωμα, οι αμοιβές και οι συνομιλίες

Newsroom

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα (22/3) οι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές την περασμένη Τρίτη.

Όπως έχει φανεί από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κύκλωμα συνδέεται και με άλλο που είχε εξιχνιαστεί προ ολίγου καιρού. Ειδικότερα, οι Αρχές προβληματίζονται τώρα αναφορικά με τον τρόπο δράσης αλλά και τις «μετακινήσεις» από τη μία εγκληματική οργάνωση στην άλλη, που -όπως δείχνει η έρευνα της ΕΛΑΣ- λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία».

Δύο ανήλικες που είχαν πέσει θύματα φέρεται να ήταν και στο κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχουν «κοινά θύματα» αλλά και «κοινός δράστης» και στα δύο κυκλώματα.

Οι χαρακτηριστικές συνομιλίες

Χαρακτηριστικές είναι συνομιλίες μεταξύ κοριτσιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

Ανήλικη: Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Η … (εννοεί την εγκέφαλο) φταίει για όλα. Στην αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο… και δες που καταντήσαμε…

Τι καταγγέλλει η 16χρονη

Στην κατάθεσή της 16χρονη κοπέλα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την πρώτη φορά η 25χρονη πήγε εμένα και την 15χρονη φίλη μου σε έναν άνδρα που ήθελε μόνο να μας βλέπει γυμνές. Έδωσε σε εμένα 350 ευρώ και στη φίλη μου 450 ευρώ. Από αυτά δώσαμε 50 ευρώ η καθεμία στην 25χρονη. Η 25χρονη μας είπε ότι αν αυτός ο κύριος μας θέλει ξανά θα ειδοποιήσει εκείνη. Σε αυτό το ραντεβού πήγαμε με τον φίλο της τον ταξιτζή που δεν τον πληρώναμε όταν μας πήγαινε κάπου. Με την 25χρονη τσακωθήκαμε κάποια στιγμή γιατί είχε πιάσει το αγόρι μιας φίλης μου και του είπε ότι εκδιδόμαστε. Επίτηδες για να χωρίσει. Έστελνε φωτογραφίες μου σε άντρες και τους έλεγε «θες να σου κανονίσω με την κοπέλα;» και μετά όλοι αυτοί μου έστελναν μήνυμα στα social. Εγώ τους έλεγα «όχι». Συναντιόμασταν στο καφέ που δούλευε το αγόρι της που ήταν ανακατεμένος σε όλο αυτό, ήξερε».

Και συνεχίζει η νεαρή κοπέλα λέγοντας: «Έβλεπα τα άλλα κορίτσια με πολλά χρήματα και με ψώνια και μου έλεγαν ότι τους τα παρείχε η δουλειά που έκαναν με την 25χρονη. Στην παρέα ήταν και μια «Έλενα» πιο μεγάλη, η οποία το είχε κάνει επάγγελμα όλο αυτό. Με εκείνη εγώ δεν τα πήγαινα καλά και είχα τσακωθεί γιατί έβαζε μια φίλη της να εκδίδεται για 100 ευρώ. Ποτέ δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Τα κρατούσα όλα μέσα μου και τα συζητούσα μόνο με τα κορίτσια που ήξεραν. Η αδερφή μου μόλις είδε τα μηνύματα στο κινητό μου έτρεξε να κάνει την καταγγελία».

Έδιναν κοκαΐνη ως αμοιβή

Την περασμένη Τρίτη είχαν συλληφθεί ακόμη δύο άτομα ηλικίας 55 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η σύλληψη τεσσάρων εμπλεκομένων στο κύκλωμα στο οποίο ως «εγκέφαλος» φέρεται μια 25χρονη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από το καλοκαίρι του 2023 και έχοντας αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15 έως 17 ετών, τις διευκόλυνε να βρίσκουν «πελάτες».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κάθε ανήλικη, φέρεται να έπαιρνε από 50 και μέχρι 100 ευρώ ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι κοπέλες που ήταν από 200 έως 400 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η αδερφή μίας από τις ανήλικες είδε στο κινητό της, κάποιες συνομιλίες ενημέρωσε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες.

Κάποιοι από τους «πελάτες», φέρεται, σε συνεννόηση με την 25χρονη, να παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δύο κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις ανήλικες στα ξενοδοχεία χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους. Επίσης, συνελήφθη και μία γυναίκα 21 ετών η οποία κατηγορείται ότι προήγαγε στην πορνεία μία από τις ανήλικες παίρνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε.

εγκληματική οργάνωσηανακριτήςκύκλωμα μαστροπείαςσεξουαλική εκμετάλλευση