Σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
NewsroomΈνας σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.
Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι έχουν καταγραφεί ως απειλούμενο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και εκτιμάται ότι μόνο 2.000-2.500 ζουν ακόμη στη φύση.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι»
Η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είχε περιπλέξει τις προσπάθειες αναπαραγωγής, οπότε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ήταν «απολύτως ενθουσιασμένο» που το μωρό ήταν αγόρι, δήλωσε στο Reuters η Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου.
«Κάθε γέννηση πυγμαίου ιπποπόταμου είναι εξαιρετικά σημαντική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το μωρό να εξελίσσεται σε έναν υγιή ενήλικα ιπποπόταμο και ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αναπαραχθεί», είπε.
Με βάρος 7 κιλά, το αρσενικό ιπποποταμάκι -το όνομα του οποίου θα τεθεί σε ψηφοφορία- γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.
Ο ιπποπόταμος, μοναχικός και νυκτόβιος από τη φύση του, θα παραμείνει με τη μητέρα του για μερικούς μήνες μέχρι να τολμήσει να βγει στον εξωτερικό περίβολο.
- Πώς έγινε η «χρυσή» ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Λουτράκι - Βίντεο στα χέρια των Αρχών
- Μήνυμα δύναμης από τον δήμαρχο του Αη Στράτη: «Χειρουργήθηκα Τετάρτη, Δευτέρα ήμουν στο γραφείο»
- Το ίντερνετ λάτρεψε την οδύσσεια αυτών των αδέσποτων που επέστρεφαν σπίτι... Κρίμα που είναι fake
- Ο άνθρωπος που κλείστηκε σε ένα ξύλινο κουτί και ταχυδρόμησε τον εαυτό του