Ελλάδα|26.03.2024 21:34

Κρήτη: Καθαρίστρια βρήκε εκρηκτικό μηχανισμό σε προαύλιο σχολείου

Newsroom

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε σχολείο στο Ρέθυμνο. Τον μηχανισμό που έμοιαζε αυτοσχέδιος εντόπισε η καθαρίστρια του σχολείου και ενημέρωσε τον διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Εκκενώθηκε το σχολείο 

Στο σχολείο έσπευσε πυροτεχνουργός που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό, ενώ η σχολική μονάδα εκκενώθηκε. Μετά από έλεγχο της αστυνομίας αποφασίστηκε ότι η σχολική μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά αύριο. 

«Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες. Σήμερα εντοπίστηκε στο χώρο του συναυλιζόμενου με εμάς σχολείου αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος . Αμέσως ενημερώσαμε τις αστυνομικές αρχές , οι οποίες τον απομάκρυναν και για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν και οι δύο σχολικές μονάδες. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των σχολικών μονάδων από κλιμάκιο της αστυνομίας και διαπιστώθηκε η ασφάλεια του χώρου. Ως εκ τούτου αύριο η σχολική μας μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σχολείου. 

Στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για DNA το υλικό

Μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, τα ευρήματα των αρχών θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ώστε σύμφωνα με πληροφορίες τουcretalive.gr να εντοπιστεί τυχόν δείγμα DNA.

Το αυτοσχέδιο σύστημα πυροδότησης, δε λειτούργησε, αν και οι «εμπνευστές» και κατασκευαστές του, το πυροδότησαν. Βασικά χρησιμοποίησαν μία μικρή φιάλη γκαζιού πάνω στο οποίο είχαν επικολλήσει με μονωτική ταινία εκρηκτική ύλη.

Θεωρείται πάντως, με βάση τους ειδικούς, ότι ακόμα και αν κατάφερναν να το πυροδοτήσουν, δεν θα προκαλούσε κάποια σοβαρή ζημιά, εκτός κι αν κάποιος περνούσε ακριβώς μπροστά την στιγμή της έκρηξης. Ωστόσο το μέρος δεν έχει κίνηση, ο χώρος πέριξ του σχολείου είναι αποψιλωμένος για το ενδεχόμενο να προκληθεί φωτιά.

Ούτε όμως και το πότε αφέθηκε εκεί ο μηχανισμός μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο και η αργία της 25ης Μαρτίου.

Κρήτηειδήσεις τώραΕΛΑΣεκρηκτικός μηχανισμόςκαθαρίστριασχολείο