Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο τετραπληγικού
NewsroomΣε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 66χρονου τετραπληγικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2019.
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μειώνοντας την ποινή κατά ένα έτος, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.
Η φωτιά ξέσπασε από τσιγάρο
Ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα και υπέκυψε ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τσιγάρο, με τους συγγενείς του θύματος να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ο ίδιος λόγω της τετραπληγίας του δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το τσιγάρο και κάπνιζε μόνο με τη βοήθεια τρίτων προσώπων.
Ήδη από το προηγούμενο δικαστήριο δόθηκε εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα διότι είχε τοποθετηθεί ένα καπάκι, με συνέπεια η φωτιά να καίει για 20 λεπτά.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις ποινικές τους ευθύνες αλλά δεν έπεισαν τους δικαστές με τους ισχυρισμούς τους.
- Αλεπού πιάστηκε στα «πράσα» να εισβάλει στο Μέγαρο Μαξίμου
- Η «καταραμένη» καρδιά: Παντρεύτηκε τη χήρα του δότη του μετά από μεταμόσχευση και λίγα χρόνια αργότερα... πέθανε με τον ίδιο τρόπο
- Μήνυση Κωνσταντοπούλου σε Γεωργιάδη: «Καταλαβαίνω τον τρόμο σας λόγω Καρυστιανού» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
- Βιολάντα: Έγγραφα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο από τις δεξαμενές προπανίου - Η διαπίστωση «μη συμβατότητας» από το 2020