Ελλάδα|29.03.2024 11:41

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας

Newsroom

Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 35χρονη κατηγορουμένη, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της με την χορήγηση κεταμίνης, όταν το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η 35χρονη κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το σκεπτικό της απόφασης 

Σύμφωνα με την απόφαση, η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την μητέρα. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της ίδιας.

Κούγιας: Δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά  - Είναι δικαστικό σκάνδαλο 

Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, στην πρώτη του δήλωση ανέφερε πως η εντολέας του δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Ακόμη, σχολίασε πως: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Σημειώνεται πως τις επόμενες ώρες, αναμένεται να γίνει γνωστή η ποινή για την Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται και για τους θανάτους των άλλων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ισόβια ζήτησε η εισαγγελέας

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε συγκεκριμένα.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει.

δολοφονίαΡούλα ΠισπιρίγκουκεταμίνηΠάτραΑλέξης Κούγιαςειδήσεις τώρα