Ελλάδα|01.04.2024 19:53
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Πιέρια Όρη - Ενισχυμένες δυνάμεις στο σημείο
NewsroomΑνεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στα Πιέρια όρη, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων στη θέση Σαρακατσάνα.
Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση αλλά και πεύκα. Το σημείο είναι δύσβατο, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών. Την ονομασία «Σαρακατσάνα» φέρει και το Καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης που είναι χτισμένο στο κέντρο σχεδόν του Καταφυγίου Άγριας Ζωής.
Επιχειρούν 94 πυροσβέστες και ελικόπτερο
Στην περιοχή επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 1 ελικόπτερο, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ που διαθέτει τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Διαβάστε ακόμη
- «Καμίνι» και η Κεντρική Ευρώπη: Η Γερμανία και η Πολωνία προετοιμάζονται για 40αρια - «Λιώνουν» Γαλλία, Βρετανία και Ελβετία
- «Πάνω από τους μισούς αγνοούμενους θα είναι νεκροί» : Μάχη με το χρόνο και τους μετασεισμούς δίνουν οι διασώστες στη Βενεζουέλα
- Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από πυροβολισμό στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου - Δίνει μάχη για τη ζωή της
- Φωτιά στη Βοιωτία: Στη μάχη εναέρια μέσα - Εστάλη 112