Ελλάδα|04.04.2024 15:10

Θεσσαλονίκη: «Όχι άλλη Κυριακή» διεμήνυσαν σε κινητοποίησή τους εργαζόμενες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Newsroom

Διαμαρτυρία έξω από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους 14 δημάρχους του νόμου και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Για το ζήτημα της Εγκληματικότητας πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το thestival.gr, σήμερα πραγματοποιούνται ανάλογες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, ωστόσο, η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη συνέπεσε με την παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισαν, θέλησαν να στείλουν και το δικό τους μήνυμα κατά των γυναικοκτονιών.

«Όχι άλλη Κυριακή», διεμήνυσαν με παρέμβαση τους γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, σχηματίζοντας τη φράση αυτή, κρατώντας η καθεμία από ένα γράμμα για τον σχηματισμό του μηνύματος.

Μάλιστα, οι γυναίκες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν την παρέμβαση αυτή εντός της αίθουσας που πραγματοποιείται η σύσκεψη υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη, όμως, κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το κύμα γυναικοκτονιών που το τελευταίο διάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε ανυπεράσπιστες γυναίκες αλλά σε κάθε γυναίκα. Απαιτούμε από την πολιτεία αλλά και από κάθε οργάνωση και γυναίκα να απαιτήσει τα δικαιώματα της αλλά και την πολιτεία να προστρέξει», ανέφερε η αντιπροεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων εργατών Περιφερειών Ελλάδος, Αφεντούλα Αλεξίου.

Στο περιθώριο της διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασαν και τα αιτήματα του κλάδου τους. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών, η ενίσχυση του εξοπλισμού αυτών, ώστε να είναι αποτελεσματικές προς τους πολίτες αλλά και αυξήσεις σε μισθούς.

γυναίκεςδιαμαρτυρίαΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας