Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις γυναικοκτονίες
NewsroomΣυμβολική δράση, με σύνθημα «Όχι άλλη Κυριακή», πραγματοποίησαν οι εργαζόμενες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης για την αστυνόμευση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εργαζόμενες έγραψαν το σύνθημα αυτό σε φύλλα χαρτιού και τα κόλλησαν στον τοίχο, με στόχο να απευθύνουν έκκληση για την προστασία των γυναικών.
Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας, Έφη Παπαλεξίου, ανέφερε ότι σήμερα είναι μέρα πανελλαδικής δράσης για τις Περιφέρειες και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα γίνονται συγκεντρώσεις εργαζομένων, που παρουσιάζουν τα αιτήματά τους (αυξήσεις μισθών, δώρα, επιδόματα, την υποστελέχωση, τη νομική κάλυψη).
«Έτυχε τώρα σε εμάς να γίνεται και η σύσκεψη του υπουργού με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη, όμως είναι μια μέρα συγκλονισμένη από τη γυναικοκτονία. Κάναμε τη διαμαρτυρία μας, γράψαμε “όχι άλλη Κυριακή”. Δεν μας άφησαν να μπούμε μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πούμε στον υπουργό. Απευθύνουμε ένα κάλεσμα προς τον αρμόδιο υπουργό να δει με ποιον τρόπο θα προστατέψει τις γυναίκες που θαρραλέα πηγαίνουν στην αστυνομία και τελικώς βρίσκονται σφαγμένες ενώ μιλάνε στο τηλέφωνο» είπε η κ. Παπαλεξίου.
- Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
- Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
- Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της