Ελλάδα|05.04.2019 09:34

Λίνα Κοεμτζή: Η επιστολή της οικογένειας στον Άρειο Πάγο

Newsroom

Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασαν οι γονείς της Λίνας Κοεμτζή για να κάνουν σαφές ότι καθυστερεί αρκετά η διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν το παιδί τους στη «βουτιά» θανάτου από το μπαλκόνι της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τον Νοέμβριο του 2016.

Στο πλαίσιο του αγώνα που δίνει η οικογένεια της φοιτήτριας για να λάμψει η αλήθεια για το θάνατό της, οι γονείς της πιστεύουν ότι η εκδοχή της αυτοκτονίας του παιδιού τους δεν υφίσταται. Γι' αυτό έστειλαν επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην οποία της περιγράφουν όλα τα γεγονότα που τους κάνουν να πιστεύουν ότι η Λίνα Κοεμτζή δεν αυτοκτόνησε. 

Παράλληλα, διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που υπάρχει στη διαδικασία, καθώς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για την πρόοδο των ερευνών από τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Και αυτό τη στιγμή που στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει αρκετά νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τις συνθήκες θανάτου της κόρης τους, στους 15 μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική.

Η οικογένεια της φοιτήτριας έχει δεχτεί κατά καιρούς απειλητικά μηνύματα, για την ταυτότητα του αποστολέα των οποίων αναμένεται να πάρουν απαντήσεις γύρω στα τέλη Απριλίου, από την έδρα του Facebook στις ΗΠΑ και από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λίνα ΚοεμτζήΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο