Ελλάδα|06.04.2024 13:14

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Ζημιές από την πύρινη λαίλαπα - Ένας τραυματίας

Newsroom

Μεγάλη μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις  για την κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τις ριπές να φτάνουν και τα 10 μποφόρ, κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, σύμφωνα με το OPEN.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.

Ένας τραυματίας – Μεγάλες ζημιές

Κατά το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, υπάρχει ένας 74χρονος εγκαυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας στο OPEN, ο άνθρωπος δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι του, προσπαθώντας να προστατέψει την περιουσία του και τραυματίστηκε από τις φλόγες. 

Παράλληλα, κάηκε ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο, ενώ ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών, με τουλάχιστον μια κατοικία να έχει σοβαρότερες ζημιές, σύμφωνα με το radiolasithi.gr.

Εκκενώσεις οικισμών

Με εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στις προσπάθειες της ισχυρής επίγειας δύναμης της Πυροσβεστικής προστίθενται και δύο ελικόπτερα από την Αθήνα που ανεφοδιάζονται προκειμένου να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Η κινητοποίηση είναι τεράστια από την Πυροσβεστική αλλά και την Αστυνομία που συνδράμει μαζί με εθελοντές στις προληπτικές εκκενώσεις των πολιτών από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας.

112ΛασίθιπυροσβεστικήΚρήτηφωτιάφωτιά τώραάνεμοιειδήσεις τώρα