Ελλάδα|08.04.2024 15:26

Άγιοι Ανάργυροι: Τι λέει ο σωφρονιστικός για την απόπειρα αυτοκτονίας του γυναικοκτόνου

Newsroom

Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφει ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού τη στιγμή που βρήκε τον 39χρονο, προφυλακισθέντα για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, στο κελί του ημιλιπόθυμο. 

Τον ελέγχαμε κάθε 20 λεπτά

Ο ίδιος μιλώντας στο STAR αποκάλυψε πως είχαν λάβει εντολές να ελέγχουν τον 39χρονο κάθε 20 λεπτά.

«Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στην Ε' πτέρυγα, σε αυστηρό έλεγχο 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα, περί ώρα 00:25, εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου, την οποία είχε από αυτοτραυματισμούς στο κεφάλι και την είχε στηρίξει σε βίδα (μεταλλική στήριξη του πλαστικού σωλήνα της τουαλέτας)» ανέφερε ο σωφρονιστικός υπάλληλος.

Κάλεσε τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας που μαζί με συναδέλφους τους έσπευσαν στον θάλαμο για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας, ο οποίος μετέβη κατευθείαν στην πτέρυγα, μαζί με τους διαθέσιμου υπαρχιφύλακες της βάρδιας, οι οποίοι οδήγησαν τον κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού» είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ενώ εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις καθώς ο εγκέφαλός του έμεινε μερικά λεπτά χωρίς οξυγόνωση.


«Υποκριτικά όλα αυτά»

Σχολιάζοντας την απόπειρα αυτοκτονίας, η Ελένη Μαζαράκη, δικηγόρος του πατέρας της 28χρονης έκανε λόγο για κίνηση που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο του 39χρονου.

«Είναι προσβολή, για εμάς όλα αυτά είναι υποκριτικά, είναι στα πλαίσια του σχεδίου του μόνο και μόνο για να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης ως δολοφόνος που είναι» τόνισε στον ΑΝΤ1.

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε πως εξετάστηκε από τέσσερις ψυχιάτρους και κανείς δεν διαπίστωσε ότι υπάρχουν αυτοκτονικές τάσεις. Άρα, έκρινε, πρόκειται για τεχνάσματα για να πέσει στα μαλακά.

Η ίδια έκανε λόγο «προμελετημένο, μεθοδευμένο έγκλημα. «Υπάρχει εισιτήριο το οποίο χρησιμοποίησε ο δολοφόνος. Ταξίδεψε στις 30/03/2024 από την Άρτα προς την Αθήνα με μόνο σκοπό να τελέσει την απαίσια πράξη του».

φυλακές ΚορυδαλλούδολοφονίαγυναικοκτονίαΆγιοι Ανάργυροιειδήσεις τώρα