Ελλάδα|05.04.2019 13:22

Διαβατά: Πρόσφυγας πέταξε το παιδί του στα ΜΑΤ

Newsroom

Απίστευτες εικόνες  εκτυλίσσονται από το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το καμπ στα Διαβατά μεταξύ προσφύγων και ΜΑΤ. Πρόσφυγας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και το κοριτσάκι του ως ασπίδα για να συγκρουστεί με τους αστυνομικούς. Συνολικά στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 700 πρόσφυγες. Γυναικόπαιδα κατά διαστήματα επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα ΜΑΤ να τους απωθούν με τις ασπίδες τους.

Το κλίμα μυρίζει “μπαρούτι” στα Διαβατά με άλλους πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» και άλλους να επιχειρούν να κατευθυνθούν πεζοί στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βλέπουν πρόσφυγες σε όλη την πόλη, ειδικά με αποσκευές, τους σταματούν, τους ελέγχουν και τους ζητούν να μην μεταβούν στα Διαβατά. Οι αρχές έχουν δημιουργήσει ένα φραγμό με κλούβες αποκλείοντας τον άτυπο καταυλισμό από τη Συμμαχική οδό. 

Οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις.  Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη έγινε μια προσαγωγή και μια σύλληψη ενός 37χρονου Κούρδου από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αιτούντες άσυλο που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε «καραβάνι ελπίδας» προς τα σύνορα «για να μην ξεφύγουν από τα όρια της νομιμότητας» κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Διαβατάπρόσφυγεςαστυνομία