Ελλάδα|08.04.2024 20:36

Ζάκυνθος: Η κατάθεση της γειτόνισσας για τα παιδιά που κακοποιούσε η μητέρα τους

Newsroom

Σοκάρουν τα όσα είπε η γειτόνισσα της οικογένειας στη Ζάκυνθο, για τα όσα της είπε το ανήλικο παιδί για τη θετή μητέρα του που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα δύο ανήλικα θετά παιδιά της.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην κατάθεσή της, γειτόνισσα της οικογένειας είπε ότι το 12χρονο αγόρι έφτασε κάθιδρο και σε κατάσταση σοκ στο σπίτι της ζητώντας βοήθεια. Όπως κατέθεσε η ίδια: «Το Σάββατο στις 16.30 ήρθε ο μικρός ζητώντας βοήθεια και χτυπούσε την πόρτα. Μου είπε: «Συγγνώμη κυρία Ε…. ήρθα σε εσάς γιατί δεν έχω πού να πάω. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και καιρό. Με χτυπάει η μητέρα μου».

Σε ερώτηση της γειτόνισσας απάντησε: «με χτυπάει από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι», λέγοντας ότι δεν χτυπάει την αδελφή του αλλά μόνο τον ίδιο. «Ό,τι γινόταν στο σπίτι η μητέρα μου τα έριχνε όλα σε εμένα. Όλες τις ζημιές», είπε ο 12χρονος σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως ανέφερε, η μικρή αδελφή του δεν έχει κακοποιηθεί.

Η γειτόνισσα κατέθεσε ότι: «Το παιδί είχε μώλωπες στον λαιμό. Έναν στην μία πλευρά και περισσότερους στην άλλη από δάχτυλα. Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε εκδορές στην ωμοπλάτη, με αίμα». Η ίδια λέει ότι είναι παιδιά με τρόπους. Τα έβλεπαν χαρούμενα και δεν είχαν ακούσει το παραμικρό».

Ένοχη η μητέρα

Ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στην 50χρονη μητέρα.

Οι δικαστές έκριναν τη μητέρα ένοχη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά αν το 12χρονο αγόρι και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο, όπως μεταδίδει το thebest.gr.

Αρνείται τις κατηγορίες

Η 50χρονη αρνείται όλες τις κατηγορίες περί κακοποίησης των παιδιών της. Η Αγγελική Ξένου, δικηγόρος της, νωρίτερα δήλωσε στο ermisnews.gr:

«Η μητέρα προφανώς και αρνείται τις κατηγορίες γιατί είναι βαρύτατες. Αυτή την στιγμή, κατηγορείται ότι τα τελευταία 3 χρόνια κακοποιεί τα παιδιά της. Αυτά τα χρόνια όπου τα έχει υιοθετήσει. Αυτή είναι μια μητέρα που προσπαθούσε με τον αποβιώσαντα να αποκτήσουν παιδιά τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό και μόνο του δηλώνει μια βαθιά επιθυμία για να αποκτήσουν παιδιά. Όχι να τα αποκτήσεις για να τα κακοποιείς. Επομένως, αρνείται κάθε είδους κατηγορίες. Αυτό θα το κρίνει και το Δικαστήριο».

Η ίδια ανέφερε επίσης:

«Η μητέρα αρνείται ότι έκανε κάτι τέτοιο. Δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία προς τα παιδιά. Υπήρξε ένα επεισόδιο πάνω στην ένταση και τον επίπληξε όπως μια μαμά το παιδί της. Για κανένα λόγο δεν μιλάμε για χτυπήματα και μώλωπες για τα οποία έχει κατηγορηθεί. Η μητέρα σε καμία περίπτωση δεν έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Είναι μια γυναίκα που πραγματικά ήθελε να αποκτήσει παιδιά. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα αποδειχτούν στην συνέχεια. Δεν το θέλει με τίποτα να δοθούν τα παιδιά σε κάποια δομή. Είναι σε πολύ κακή κατάσταση ψυχολογικά. Θέλει και η ίδια να πείσει το Δικαστήριο ότι σε κάθε περίπτωση θέλει μια δεύτερη ευκαιρία. Ειδικά τώρα που βρίσκεται σε μια κακή κατάσταση λόγω του χαμού του συζύγου της. Είναι μια πολύ άσχημη περίοδος για αυτήν και πόσο μάλλον να χάσει τα παιδιά της».

φυλακήκακοποίησηΖάκυνθοςειδήσεις τώρα