Ελλάδα|08.04.2024 21:51

Ιωάννινα: «Είναι σοκαρισμένος» - Τι λέει ο πατέρας του 15χρονου που καταγγέλλει ασέλγεια από συμμαθητές του

Newsroom

Σοκαρισμένος είναι ο 15χρονος από το Πήλιο, που κατήγγειλε ότι συμμαθητής του ασέλγησε σε βάρος του κατά διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα.

«Ο μικρός είναι λίγο σοκαρισμένος, λίγο τρομαγμένος, λίγο απ’ όλα», τόνισε πατέρας του 15χρονου μαθητή και περιέγραψε όσα του διηγήθηκε ο γιος του. «Είχε πάει τριήμερη στα Γιάννενα. Την Παρασκευή το βράδυ αυτός αρρώστησε, κρύωσε, είχε λίγο πυρετό και ήταν αδιάθετος. Μόλις γύρισαν την Παρασκευή το βράδυ από την τελευταία έξοδο στην πόλη, επειδή ήταν και κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, πήγε στο δωμάτιό του πρώτος, γρήγορα», είπε μιλώντας στο MEGA.

«Ξάπλωσε, έπεσε με τα ρούχα στο κρεβάτι να κοιμηθεί και τον πήρε ο ύπνος, και αυτοί πήγαν μετά, όταν τον είχε πάρει ο ύπνος. Πήγαν στο δωμάτιό του και ενώ κοιμόταν, οι δύο κάνανε χαβαλέ, κοιτούσαν, γελούσαν και ο άλλος προσπάθησε… να του βάλει χέρι; Δεν ξέρω, κάτι προσπάθησε να κάνει», πρόσθεσε.

«Πήγα και βρήκα τον πατέρα του παιδιού»

Μόλις ξύπνησε ο 15χρονος και είδε τον συμμαθητή του από πάνω του πανικοβλήθηκε κι άρχισε να φωνάζει, με τους τρεις ανήλικους να τρέπονται σε φυγή. Στην συνέχεια πήγε στους καθηγητές και κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ στον πατέρα του ανοίχτηκε μόλις επέστρεψε από την εκδρομή.

«Εκείνη την ώρα μόλις μου το είπε το παιδί, εγώ πήγα και βρήκα τον πατέρα του παιδιού. Έγινε αυτή η κίνηση εναντίον του παιδιού μου, λέω. Ε σοκαρίστηκε και αυτός εν μέρει ο άνθρωπος».

«Έπαιζαν»

Από την πλευρά τους οι 15χρονοι αρνούνται το περιστατικό και υποστηρίζεται ότι απλώς έπαιζαν.  «Τα παιδιά αρνούνται την πράξη, ευτυχώς δεν συνέβη κάτι σοβαρό. Έπαιζαν, έπεσαν πάνω στο κρεβάτι. Δεν υπάρχουν ευρήματα και τα παιδιά ισχυρίζονται ότι πήγαν στο δωμάτιο αυτό για πλάκα. Ήταν μία σχολική εκδρομή».

Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος οι τρεις 15χρονοι είχαν επιδείξει και στο παρελθόν παραβάτη συμπεριφορά, αλλά ήταν η πρώτη φορά που στοχοποιούσαν τον γιο του. 

Σε βάρος του ενός μαθητή ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για συνέργεια. Η δικάσιμος έχει οριστεί στις 21 Νοεμβρίου. 

μαθητήςσχολική εκδρομήασέλγειαεκδρομήειδήσεις τώρα