Ελλάδα|05.04.2019 14:28

Εξάρχεια: «Ουδέποτε ενημερώθηκε η Ασφάλεια για την επιχείρηση του Λιμενικού» (vid)

Newsroom

Ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές φορές κοινές επιχειρήσεις αστυνομίας, λιμενικού και δίωξης ναρκωτικών, στο περιστατικό της επίθεσης στους λιμενικούς στα Εξάρχεια, η υπηρεσία έδρασε μόνη της χωρίς την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως έλεγαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας, ουδέποτε δέχτηκαν την οποιαδήποτε πληροφορία ή το Λιμενικό Σώμα ζήτησε βοήθεια για να τους συνδράμουν στην επιχείρηση. Ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής κι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής ισχυρίζονται ότι ουδέποτε δέχτηκαν την πληροφορία είτε για βοήθεια είτε για την ίδια την επιχείρηση. Αλλά ούτε και η Δίωξη είχε ενημέρωση.

Η μόνη ενημέρωση που είχε η ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια κλήση στο «100» και ζητούσαν ενίσχυση για να μπορέσουν να απεμπλακούν από το σημείο, δηλαδή κατόπιν... εορτής.

Για το περιστατικό γίνεται προανάκριση από την κρατική ασφάλεια και ήδη έχουν δώσει κατάθεση ο εισαγγελικός λειτουργός, που είπε μεταξύ άλλων ότι είχαν αφήσει τρεις λιμενικούς να κάνουν τους τσιλιαδόρους, όπως κι έγινε και τους ενημέρωσαν ότι άρχισαν να μαζεύονται ομάδες ατόμων. Ένας λιμενικός είπε ότι τους σημάδευαν με όπλα κι ότι τους επιτέθηκαν με ρόπαλα.

ΕξάρχειαΛιμενικό Σώμα