Ελλάδα|09.04.2024 21:53

Ταχιάος για «πάγωμα» εργασιών στο Flyover: Θα σεβαστούμε την απόφαση της δικαιοσύνης - Το εργοτάξιο έχει πάρει μη αναστρέψιμη μορφή

Newsroom

«Το εργοτάξιο του Flyover στη Θεσσαλονίκη έχει πάρει μη αναστρέψιμη μορφή», επεσήμανε σε δήλωσή του για το «πάγωμα» των εργασιών του αυτοκινητοδρόμου, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος προειδοποιώντας ότι εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο του έργου, θα καταφέρουν μόνο να επιδεινώσουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών με άμεση ισχύ μέχρι να συζητηθούν οι δύο αιτήσεις ακύρωσης του έργου που έχουν κατατεθεί από τον Σύνδεσμο Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών κι άλλα δύο σωματεία. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου.

To «πάγωμα» του έργου

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη έκδοση της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή κάθε εργασίας για την κατασκευή του περιφερειακού Flyover στη Θεσσαλονίκη, ο Yφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος δήλωσε: «Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».

Οπως προκύπτει ο φάκελος που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ήταν πλήρης, γεγονός το οποίο οδήγησε το ΣτΕ στην έκδοση της διαταγής από το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο για προσωρινή παύση εργασιών ώστε έως την ημερομηνία συζήτησης να έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου, Αλέξανδρο Αδαμίδη, με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα κιόλας όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Flyover είναι ένας αυτοκινητόδρομος μήκους 13 χλμ., ο οποίος θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου – μήκους 4 χλμ. – σε συνεχή γέφυρα, 9 ανισόπεδους κόμβους, 10 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ωστόσο η κατασκευή του έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις στην πόλη, η οποία συχνά βιώνει συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας εξαιτίας των εργασιών.

ΘεσσαλονίκηThessaloniki FlyoverΝίκος Ταχιάοςειδήσεις τώρα