Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για προϊόντα μαϊμού
NewsroomΣτη σύλληψη τριών ατόμων, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος , προχώρησαν στη διάρκεια επιχείρησης στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 3.041 προϊόντα απομίμησης
Πιο συγκεκριμένα η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων. Ειδικότερα το κλιμάκιο των αστυνομικών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες οι συλληφθέντες. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων τόσο στα καταστήματα αυτά όσο και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 3.041 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών καθώς επίσης και εντυπώματα διαφόρων εταιρειών και μία πρέσα θερμομεταφοράς -σταμποτικό μηχάνημα.
Παράλληλα από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 114.475 ευρώ περίπου. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
- Αποκαρδιωτικές εικόνες Πόρτο Γερμενό: Σπίτια έγιναν στάχτη, χωρίς ρεύμα και νερό η περιοχή - Αυτοψία ethnos.gr
- Πόρτο Γερμενό: Οι στιγμές στην πύρινη κόλαση μέσα από την κάμερα του ethnos.gr - Από τη νυχτερινή μάχη, στην αποκαρδιωτική επόμενη μέρα
- Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε σφοδρή ανατροπή φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας
- Οπισθοχώρηση Ινφαντίνο: Η FIFA αποσύρει το σχέδιο πώλησης μεριδίου του Μουντιάλ μετά την απειλή μποϊκοτάζ από την UEFA